Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

iPad mini en iPad 4 per 2 november

Leestijd: 2 minuten

Apple heeft dinsdag twee nieuwe versies van de iPad aangekondigd. Een half jaar na de iPad 3 komt nu de iPad 4 en de langverwachte iPad mini. De apparaten zijn vanaf 2 november te koop. De mini gaat 329 euro kosten en voor de iPad 4 moet 499 euro worden neergeteld.

iPad mini vanaf 329 euro
De iPad mini heeft een 7,9 inch scherm, is 7,2 millimeter dik, en weegt 300 gram. Dat wil zeggen ongeveer de helft lichter dan zijn grote broer. Oftewel 'zo dun als een potlood en zo licht als een notitieblokje'.

Het apparaat is in zwart en wit verkrijgbaar in varianten met en zonder 3G/4G-functie. Verder heeft de mini een dual-core A5-processor. Ook zit er een FaceTime HD-camera en een 5 megapixel camera in. De batterijduur is 10 uur en opladen doe je via de meegeleverde Lightning-kabel. Alle software en apps die voor de iPad zijn ontwikkeld, werken ook op de iPad mini, zo verzekert Apple

iPad 4 vanaf 499 euro
De iPad 3 verdwijnt uit de winkel en wordt vervangen door een iPad 4. Dat zal een onaangename verrassing zijn voor mensen die recent nog een iPad 3 hebben gekocht, schrijft iPhoneclub. 

De iPad 4 blijft er hetzelfde uitzien, maar heeft nu een Lightning-connector en een verbeterde A6X-processor die tweemaal zoveel performance biedt. De prijs is ongeveer een tientje omhoog gegaan: 499 euro. Een verbetering is dat de LTE-functie op de iPad nu wereldwijd te gebruiken is, maar je hebt er nog wel een microsimkaart voor nodig, dus geen nanosim.

100 miljoen iPads verkocht en 275.000 iPad apps
Apple topman Tim Cook liet weten dat er tot nu toe, in 2,5 jaar tijd, al 100 miljoen iPads zijn verkocht. Verder vertelde hij dat er nu 275.000 apps beschikbaar zijn die speciaal zijn ontwikkeld voor de iPad. Gebruikers van Apple-apparaten hebben tot nu toe in totaal 35 miljard apps gedownload uit de app-store.

Nieuwe iMac
Apple kwam dinsdag verder nog met een aantal andere nieuwtjes. Zo komt er in december een nog dunnere versie van de iMac en komt er binnenkort ook een nieuwe versie van de Macbook pro en Mac mini uit.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.