Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

iPad vanaf 23 juli in de Benelux

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De iPad is vanaf 23 juli verkrijgbaar in de Benelux. Met deze tabletcomputer van Apple -een apparaat dat het midden houdt tussen een iPhone en een laptop- kunnen gebruikers op het internet surfen, video's en foto's bekijken, muziek beluisteren, spelletjes spelen en e-boeken lezen.

Het apparaat is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij alle erkende Apple resellers. Aan de iPad hangt een prijskaartje van 499 euro voor het goedkoopste model (16 GB) en 799 euro voor het duurste model (64 GB WiFi + 3G). 

Een dag voor de lancering van de iPad in Nederland lanceert NU.nl alvast een eigen applicatie op het jongste platform van Apple. Deze is gratis verkrijgbaar in de App Store.

De iPad werd in april in de VS gelanceerd. Eind mei volgden nog 9 landen, waaronder Duitsland en Frankrijk. Wereldwijd zouden ondertussen al meer dan drie miljoen iPads zijn verkocht. Naast de Benelux wordt de iPad vrijdag ook beschikbaar in Hongkong, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Singapore.

Bij aankoop van een iPad 3G in Duitsland kun je meteen een microsimkaart van O2 of Vodafone meebestellen voor 20 eurocent. Het simkaartje is weliswaar spotgoedkoop, maar internetten op de iPad is prijzig bij onze Oosterburen. Zo vraagt O2 10 euro per maand voor 200 MB  en 15 euro voor 1 GB. Wie bij deze operator onbeperkt internet wil, betaalt 25 euro. Vodafone is nog duurder en vraagt voor 200 MB het dubbele (€ 19,95), terwijl onbeperkt internet 30 euro per maand kost. 

In België zijn nog geen abonnementsprijzen te vinden en in Nederland vragen providers soortgelijke of nog hogere tarieven, zodat gesteld kan worden dat internetten op de nieuwe iPad behoorlijk prijzig is. De telecombedrijven rekenen fors meer voor een iPad-abonnement dan voor internet op de mobiele telefoon. Ter vergelijking: onbeperkt internet op de mobiele telefoon kost bij T-Mobile maar een tientje per maand. Daarentegen hoef je bij Vodafone, T-Mobile en Hi niet één of twee jaar vast te zitten aan een iPad-abonnement!
 

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.