Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

iPhone 3G alleen te koop met abonnement

Leestijd: 2 minuten

Mensen die na de lancering van de iPhone 3G hopen een exemplaar te kopen om hem vervolgens te gaan hacken, kunnen straks wel eens voor problemen komen te staan. De computerfabrikant zal de telefoons namelijk enkel verkopen als er in de winkel al een contract voor een abonnement wordt ondertekend. Dat bericht DigiTaal van de Telegraaf.

Voorheen konden klanten in de VS en Engeland in een Apple-winkel gewoon zonder problemen een iPhone kopen om hem vervolgens later via het internet te activeren. Veel mensen vonden dat activeren echter niet nodig en hackten de iPhone om hun eigen telecomprovider te kunnen gebruiken. Hier heeft Apple - en de diverse telecomaanbieders waar het deals mee heeft gesloten - blijkbaar geen trek meer in, zo bericht de krant.

Het zal overigens nog wel mogelijk zijn om in bepaalde landen een iPhone zonder simlock te kopen. Zo is het in België en Frankrijk illegaal om dat niet aan te bieden (wet op koppelverkoop). Deze versies zijn echter flink aan de prijs. Momenteel kost een 'oude' iPhone zonder simlock in Frankrijk bijna duizend euro. De 8GB versie van de iPhone 3G zal in deze landen naar verluidt 199 dollar (130 euro) gaan kosten, de 16 GB-versie honderd euro meer.
Dat is goedkoop vergeleken met de Nokia N95 8GB, die in combinatie met het goedkoopste 1-jarig abonnement toch nog bijna 300 euro kost*. 

Het revolutionaire 3G toestel zal vanaf 11 juli 2008 exclusief verkrijgbaar zijn in combinatie met een abonnement van T-Mobile. Hiermee is T-Mobile de enige mobiele provider in Nederland die de razend populaire iPhone in haar assortiment heeft. Met welk abonnement en voor welke prijs is nog niet bekend. Aangezien het toestel vele multimediale toepassingen kent en de mogelijkheid biedt om HSDPA te gebruiken, is de nieuwste versie van iPhone bij uitstek geschikt voor snel mobiel internet via web’n’walk, aldus T-Mobile. In België wordt de iPhone 3G uitgebracht door Mobistar.

* Goedkoopste combinatie: Hi € 15; toestelprijs N95 8GB  € 289,95. Totale kosten voor 12 maanden € 433,95 te bestellen bij Hi studenten

Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.