Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

iPing: mobiel internet en ADSL even snel

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Mobiel internet via de laptop is het afgelopen jaar net zo snel geworden als internet via ADSL. Een jaar eerder kon mobiel internet de snelheid van vaste verbindingen bij lange na niet bijbenen. Internet via glasvezel is het snelst, terwijl de gemiddelde kabelverbinding twee keer zo snel is als VDSL. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek door iPing.

Gemiddelde snelheid
De gegevens zijn gebaseerd op  een analyse van ruim 25 miljoen downloadmetingen die hebben plaatsgevonden in de periode maart vorig jaar tot maart 2013. Gekeken werd naar de ontwikkeling van de gemiddelde snelheid van mobiel, adsl, adsl2+, vdsl, kabel en fiber (glasvezel).


Bron: iPing

Nuria
IPing meet continue de snelheid van internetverbindingen in Nederland. De metingen worden verricht vanuit gebruikersperspectief met behulp van de tool Nuria.nl

Maandelijks maakt het onderzoeksbureau eveneens een actuele lijst bekend van de steden en providers die het beste presteren vanuit gebruikersperspectief. De cijfers worden samengesteld uit het lopende gemiddelde van de afgelopen zes maanden. Rankings worden gemaakt per landelijke provider en per stad met meer dan 100.000 inwoners.

Hoe snel is jouw internet? Doe de snelheidstest van Internetten.nl

Geactualiseerd: maandag 18 maart 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.