Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kabel en ADSL-providers stunten verder met prijzen

Leestijd: 3 minuten

In de meimaand zijn er weer diverse nieuwe interessante actie-aanbiedingen op breedband gebied. Voor internettoegang via de kabel en ADSL kan men profiteren van gratis modems, lage of geen aansluitkosten, veiligheidspakketten of gratis digitale videocamera's.

Sommige acties zijn verlengd, andere zijn totaal veranderd. De TOP-6, waar de goedkoopste ADSL pakketten geselecteerd zijn, laat nu ook een ander beeld zien dan de vorige week. Er wordt geselecteerd op (de optelsom van) de maandelijkse abonnementsprijs én de aansluitkosten én de prijs van het goedkoopste modem op basis van een (minimum) jaarcontract. De actie-aanbiedingen zijn erin verdisconteerd. Men kan daardoor in één oogopslag zien wie de scherpste aanbieding heeft en zich -voor de meeste pakketten- met één muisklik aanmelden.

Evenals in april staat Zon Breedband Family nog bovenaan. Niet alleen qua prijs, ook qua snelheid is men hiermee het beste uit. Family is echter op minder plaatsen leverbaar dan andere Lite abonnementen, doordat gebruik gemaakt wordt van het Versatel ADSL-netwerk voor dit pakket. De tweede plaats is voor Tiscali ADSL Light, waar men nu geen tweejarig abonnement meer hoeft af te sluiten om een voordeel van € 143,95 te behalen (vanaf nu namelijk ook bij een 1-jarig contract gratis modem en geen aansluitkosten). Tiscali ADSL maakt gebruik van 2 ADSL netwerken, te weten KPN en BabyXL, waardoor de dekking van het product zeer groot is. Wanadoo ADSL Lite is 2 plaatsen gestegen vanwege het feit dat de eerste 6 maanden slechts € 29,95 betaald hoeft te worden. Samen met een gratis modem is het totale klantvoordeel € 99,95. Planet ADSL Standard staat op de vierde plaats met een gratis veiligheidspakket en gratis modem. Bij Solcon is het USB modem gratis en krijgt men een extra dienstenpakket, waardoor deze provider de zesde plaats heeft weten te bereiken. Niet meer in de TOP 6, maar wel vermeldenswaardig op de zevende plaats staat Speedlinq, die voor 35 euro per maand en gratis aansluitkosten een veel snellere verbinding levert (768down/128up). De actie van Speedlinq is verlengd tot 16 mei. Vanwege het feit dat XS4All -die 1 mei j.l. tien jaar bestond- momenteel geen speciale actie heeft, staat deze provider nu op de zeventiende plaats. Wel heeft deze provider nog steeds een exclusieve actie met Internetten.nl, d.w.z. men ontvangt bij aanmelding via deze site voor XS4all Basic gratis een Xybertime horloge.

Wat betreft kabelinternet is @Home van Essent Kabelcom met een nieuwe actie gestart: iedereen die zich vanaf 1 mei tot en met 31 juli 2003 aanmeldt voor @Home ontvangt 2 maanden gratis abonnement en € 50,- korting op het installatiepakket naar keuze. Chello van UPC biedt tot 1 juli 2 maanden geen abonnementskosten en een gratis digitale videocamera. Wanadoo Cable Broadband van Casema geeft meer dan € 60,- korting op de installatiekosten, terwijl de maandelijkse abonnementskosten het eerste halfjaar geen € 32,95, maar slechts € 25,95 bedragen.

De beschikbaarheid van kabel en/of ADSL op uw adres kunt u controleren via de postcodechecker op Internetten.nl, waarna in de meeste gevallen ook de mogelijkheid bestaat voor een snelle, gratis online aanmelding voor het pakket van uw keuze.

Update 4-5-03: Na controle van de ADSL Lite pakketten bleek dat diverse providers nieuwe acties hebben die nog niet door hun zijn ingevoerd. Hierdoor  is weer een opmerkelijke verschuiving opgetreden in de ranglijst van de goedkoopste ADSL pakketten.  Freeler Breedband Light komt door een flinke korting op de abonnementsprijs plots op de vierde plaats! Een flinke sprong van negen stappen omhoog, waarbij aangetekend moet worden dat een contract minimaal tweejarig is. Ook Fiberworld geeft aantrekkelijke kortingen, waardoor deze provider nu op de zevende plaats staat.

Geactualiseerd: zondag 4 mei 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.