Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kabelaars teleurgesteld over voetbalrechten

Leestijd: 2 minuten

Studio Sport gaat volgend seizoen de televisie-samenvattingen van de eredivisie weer uitzenden.  De uitzendingen beginnen vanaf augustus op het vertrouwde tijdstip van zeven uur 's avonds. De rechten voor de rechtstreekse radioreportages blijven bij NOS Langs de Lijn. Wie de wedstrijden rechtstreeks wil zien, is aangewezen op aanbieders van digitale televisie.

De NOS heeft voor beide programma's de rechten voor vijf jaar vastgelegd voor 21 miljoen euro per jaar. Daarmee leveren de samenvattingen bij lange na niet de 35 miljoen op die Talpa in 2004 neertelde.

Wie de wedstrijden live wil zien is vanaf volgend seizoen aangewezen op een apart Eredivisiekanaal, dat naar verwachting door vrijwel alle aanbieders van digitale televisie tegen betaling zal worden aangeboden. In 2005 heeft Versatel (nu Tele2) bijna 100 miljoen euro moeten betalen voor de rechten om live voetbalwedstrijden van de eredivisie drie jaar te kunnen uitzenden.

ECV, de overkoepelende organisatie van eredivisieclubs, had al een plan klaar liggen om zelf een kanaal op te zetten. Een externe financierder zou bereid zijn om in het project te investeren, zo meldt Voetbal International. Via het kanaal kunnen andere zenders - zoals Sport 1, Tele2 (via IPTV van Tele2Vision), Digitenne van KPN en kabelbedrijven uitzendingen van live eredivisievoetbal afnemen. Zo hoopt de ECV toch nog meer inkomsten te krijgen.

De kabelbedrijven hebben teleurgesteld gereageerd op de uitkomst van de bieding op de voetbalrechten. Zesko Holding (@Home, Casema en Multikabel) en CanalDigitaal vinden dat hun bod voor zowel de clubs als de televisiekijker de beste keus zou zijn geweest. Zesko Holding en CanalDigitaal hopen alsnog een rol te kunnen spelen in de  ECV-plannen voor een eigen betaalkanaal, waarop voetbalduels live worden uitgezonden.

Zie TOP 5 Digitelevisie voor het vergelijken en online bestellen van digitale tv van:

1.
Digitenne van KPN 2. Tele2 TV via Digitenne + Eredivisie 3. UPC 4. @Home 5. CanalDigitaal 

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.