Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kabelabonnees binnenkort gratis onderling bellen

Leestijd: 2 minuten

De kabelbedrijven UPC, Casema, Multikabel, Essent en CaiW willen hun netwerken voor internettelefonie koppelen. Hierdoor kunnen 450.000 kabel-abonnees in principe gratis bellen met andere kabelabonnees.

De telefoondiensten van de kabelbedrijven verschillen van gratis Voice over IP (VoIP)-software als Skype, waarbij gesprekken via een pc lopen die op het internet is aangesloten. De kabelbedrijven bieden een VoIP-dienst via gewone telefoontoestellen. Gesprekken worden per minuut in rekening gebracht; de kosten liggen wel lager dan bij traditionele telefoondiensten. Probleem is dat verkeer tussen de netwerken van de kabelbedrijven moet worden omgeleid via het gewone telefoonnetwerk. Dat kost geld. Dankzij de overeenkomst wordt deze tussenstap overbodig.  

De vijf kabelbedrijven kunnen samen 95 procent van de Nederlandse bevolking bedienen. Elke maand registreren de kabelaars 50.000 nieuwe abonnementen voor internettelefonie. Zet de trend door, dan zouden zij binnen een jaar meer dan één een miljoen huishoudens van 'bellen via internet' voorzien.

Het digitale kabelbellen verloopt overigens nog niet probleemloos. Zo had Casema afgelopen donderdag een telefoniestoring in het gehele Casemagebied. En is Essent onlangs gestopt met het aannemen van nieuwe telefoonklanten via dealerkanalen. Naar eigen zeggen kon men de vraag niet aan en worden alleen rechtstreekse aanvragen van bestaande @Home internetabonnees in behandeling genomen.  Ook is @Home Telefonie nog niet overal in het Essentgebied beschikbaar.

Meer informatie en aanmelden:( ook andere internetvarianten)
@Home Budget 
Caiway Standaard 
chello light + Freetime 
Multikabel EASY 
Casema Basis internet + Telefonie

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie