Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

`Kabelmarkt in januari gewoon open`

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De analoge kabelmarkt gaat in januari gewoon open, ook als een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven eventueel stelt dat dit niet hoeft. Dat zegt de woordvoerder van toezichthouder OPTA tegenover NU.nl.

OPTA besloot vorig jaar de markt niet open te breken. Tele2, YouCa en KPN gingen in beroep tegen het besluit waarvan de inhoudelijke behandeling later dit jaar zal plaatsvinden.

Ziggo en UPC zouden wat betreft OPTA op de analoge kabelmarkt dus een monopolie behouden. Er ontstond woensdag echter onduidelijkheid over de toekomst van de kabelmarkt. De Tweede en Eerste Kamer hebben in de Telecomwet die in januari 2013 ingaat een amendement opgenomen dat stelt dat UPC en Ziggo hun analoge pakketten moeten doorverkopen.

Volgens OPTA gaat de nieuwe wet boven de uitspraak van het College. 'We zullen de Telecomwet vanaf januari dus gewoon handhaven', zegt de toezichthouder tegen Nu.nl.

Tele2 is blij met de nieuw aangenomen telecomwet die de weg vrij maakt voor eerlijke concurrentie op de analoge kabel. De provider noemt dit goed nieuws voor de consument omdat er hierdoor echte keuzevrijheid ontstaat tussen pakketten met digitale televisie in combinatie met analoge kabel.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.