Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Kerstverlichting zorgt voor slechtere wifi

door Jeanet Woldring 1 reactie

Wordt je internet thuis in december opeens een stuk trager? Dan is je kerstverlichting mogelijk de boosdoener. De Britse telecomwaakhond Ofcom waarschuwt dat kerstlampjes het signaal van 2,4 GHz wifi-verbindingen slechter maakt. De elektromagnetische straling van de vele lampjes zou het internetsignaal verstoren. Wat kun je ertegen doen?

Meer apparaten die wifi beïnvloeden

Niet alleen kerstverlichting, ook een draadloze babyfoon of een magnetron kan een negatief effect hebben op je wifi-verbinding. Om mensen meer wegwijs te maken in de aspecten van wifi heeft Ofcom een eigen app ontwikkeld: de Ofcom Wi-Fi checker. Met de app kunnen gebruikers de sterkte van hun draadloze netwerk  op alle plaatsen in huis meten. Deze app is niet beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

Er bestaan overigens meer apps en tools waarmee je kunt bepalen welk kanaal het beste is. Bijvoorbeeld de Wifi Analyser app voor Android-toestellen en het programma inSSIDer

Verbeter je wifi-ontvangst

Heb jij ook een slecht signaal thuis? Een oplossing is het aanschaffen van een router die uitzendt op 5 GHz. Dat signaal wordt niet verstoord door kerstverlichting, magnetrons of wifi-netwerken in de buurt. 

Je kunt de kerstverlichting natuurlijk ook even uitzetten als die kerstfilm op Netflix wel erg vaak moet bufferen. Mogelijk bespaar je daarmee ook stroomkosten. In de calculator op onze energievergelijkingssite Gaslicht.com kun je je verbruik per uur en per dag invullen en zien hoeveel je kerstverlichting kost aan stroom. Ook zie je het verschil tussen ledlampjes en gloeilampjes. Daardoor kun je energiezuinig Kerstmis vieren

Op
Internetten.nl vind je meer tips waarmee je het beste uit je draadloos netwerk haalt.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Luuk Aalders ()

De Of om wifi checker is in Nederland niet te installeren. Dit Had er even bij gezegd moeten worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie