Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Klachten over schrappen tv-zenders Ziggo

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Kabelbedrijf Ziggo moet bij het verminderen van het aantal analoge tv-zenders ook de prijs van een kabelabonnement aanpassen. Dit vindt SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk, die hierover dinsdag Kamervragen stelde.

Van Dijk noemt het goed dat twaalf programmaraden bij het Commissariaat voor de Media protesteren over Ziggo, die het analoge tv-aanbod terugbrengt van 30 naar 25 zenders zonder daarbij alle adviezen van de kabelraden op te volgen.

Hierdoor zijn de Duitse publieke zenders ZDF en WDR in Limburg uit het analoge pakket verdwenen en moeten de analoge kijkers in Den Haag het sinds kort stellen zonder BBC2 en BBC World. Ziggo stelt dat het bedrijf zwaarwegende argumenten heeft gebaseerd op de Mediawet om de adviezen niet op te volgen.

De kabelmaatschappijen zijn wettelijk verplicht Nederland 1, 2 en 3 analoog door te geven, evenals één lokale en regionale zender en de twee Belgische publieke zenders. De programmaraden adviseren de kabelmaatschappijen over acht andere zenders. In de Mediawet is vastgelegd dat iedereen met een abonnement op de kabel een wettelijk minimumpakket van 15 televisie- en 25 radiozenders krijgt aangeboden.

Ziggo krijgt eerst de kans te reageren op de kritiek van de programmaraden, aanvankelijk schriftelijk en later in een hoorzitting. Na de zomer volgt een besluit van de toezichthouder. Ziggo liet weten de uitspraak met vertrouwen tegemoet te zien.
 

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.