Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kopen en betalen op internet met mobiele telefoon

Leestijd: 2 minuten

Free Record Shop en Mobile2Pay hebben het mogelijk gemaakt om sinds 4 oktober j.l. alle entertainment aankopen via internet of telefoon mobiel te betalen. Deze nieuwe, als zeer veilige en gebruiksvriendelijke aangekondigde betalingsmethode wordt ondersteund door Fortis Escrow Services voor alle bancaire diensten.
Hiermee is Free Record Shop de eerste Internetwinkel in Nederland waar men mobiel kan betalen. Naast de Free Record Shop zullen er binnenkort nog een aantal winkels volgen aldus de dienstverlener.

Het feit dat meer dan 11 miljoen Nederlanders in het bezit zijn van een mobiele telefoon was reden genoeg om deze groep in staat te stellen aankopen te doen met de GSM telefoon. Het betalingsysteem van Mobile2Pay, een onafhankelijke service provider van mobiele betaal- en koopdiensten, is eenvoudig. Mobile2Pay koppelt het mobiele nummer van een gebruiker aan zijn/haar bank(giro)rekening. De gebruiker ontvangt een persoonlijke Mobile2Pay pincode die voor elke aankoop met de mobiele telefoon moet worden ingegeven. Mobile2Pay is de dienstverlenende organisatie, alle geldstromen worden afgehandeld door Fortis Escrow Services, onderdeel van Fortis Bank. Mobile2Pay werkt met iedere mobiele telefoon (dus ook prepaid) van alle Telecom providers en met alle rekeningnummers bij alle banken. Op de website van de dienstverlener wordt de werking in een duidelijke flash-demo uitgelegd.

De betalingswijze is ten opzichte van de huidige betaalmethoden (acceptgiro, creditcard, rembours, machtigingen) sneller, veiliger en voordeliger, oordeelt Free Record Shop. Bovendien lost het de problemen met eenmalige machtigingen zonder rechtsgeldige elektronische handtekeningen op. Recent startte de Consumentenbond een actie tegen online incasso’s.

Vooralsnog is Mobile2Pay een extra betalingsmogelijkheid als service naar alle klanten die entertainment bestellingen plaatsen via de website en in de toekomst ook per SMS. Op termijn kan deze service ook worden doorgetrokken naar betaling in de winkels zelf.

Ter introductie van de nieuwe, snelle en veilige betaalmethode zal Free Record Shop gedurende 2 maanden alle entertainment bestellingen van klanten die betalen met hun mobiele telefoon zonder verzendkosten gratis thuisbezorgen.

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.