Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN: 4G+ en 4G via 1800Mhz in Den Haag

door Jeanet Woldring

KPN heeft in Den Haag op een aantal plaatsen zijn 4G+ service aangezet. De telecomoperator zegt hiermee vooruit te lopen op de introductie van smartphones die 4G+ ondersteunen, zoals de iPhone 6.

4G Plus (LTE Advanced) is de techniek die het mogelijk maakt om in het 4G netwerk frequenties te stapelen. Hierdoor creëert KPN meer capaciteit in zijn netwerk en maakt hogere snelheden mogelijk. Hiermee komt KPN tegemoet aan de groeiende vraag naar snel mobiel internet. 
 
In juni liet KPN tijdens een demonstratie al zien hoe de technologie werkt. De behaalde piekdownloadsnelheid lag toen boven de 200 Mbps. 
 
Den Haag is de eerste plaats waar KPN 4G+ en 4G via 1800Mhz beschikbaar maakt. Komende maanden zal KPN 4G+ en 4G 1800 activeren op meerdere plaatsen in Nederland. Het overgrote deel van de 4G gebruikers profiteren van de uitrol van 1800 Mhz omdat de meeste 4G toestellen 1800Mhz ondersteunen. Om gebruik te maken van 4G+ is een toestel nodig dat dit ondersteunt. De eerste toestellen worden de komende tijd gelanceerd.
 
De 4G+ service wordt gratis toegevoegd aan alle KPN abonnementen. Om klanten maximaal gebruik te laten maken van het netwerk hanteert KPN geen snelheidslimiet meer op zijn 4G abonnementen. De aanpassing aan de snelheidslimiet wordt de komende weken automatisch geactiveerd. Deze aanpassing geldt voor zowel nieuwe als lopende abonnementen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie