Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN: 4G+ en 4G via 1800Mhz in Den Haag

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN heeft in Den Haag op een aantal plaatsen zijn 4G+ service aangezet. De telecomoperator zegt hiermee vooruit te lopen op de introductie van smartphones die 4G+ ondersteunen, zoals de iPhone 6.

4G Plus (LTE Advanced) is de techniek die het mogelijk maakt om in het 4G netwerk frequenties te stapelen. Hierdoor creëert KPN meer capaciteit in zijn netwerk en maakt hogere snelheden mogelijk. Hiermee komt KPN tegemoet aan de groeiende vraag naar snel mobiel internet. 
 
In juni liet KPN tijdens een demonstratie al zien hoe de technologie werkt. De behaalde piekdownloadsnelheid lag toen boven de 200 Mbps. 
 
Den Haag is de eerste plaats waar KPN 4G+ en 4G via 1800Mhz beschikbaar maakt. Komende maanden zal KPN 4G+ en 4G 1800 activeren op meerdere plaatsen in Nederland. Het overgrote deel van de 4G gebruikers profiteren van de uitrol van 1800 Mhz omdat de meeste 4G toestellen 1800Mhz ondersteunen. Om gebruik te maken van 4G+ is een toestel nodig dat dit ondersteunt. De eerste toestellen worden de komende tijd gelanceerd.
 
De 4G+ service wordt gratis toegevoegd aan alle KPN abonnementen. Om klanten maximaal gebruik te laten maken van het netwerk hanteert KPN geen snelheidslimiet meer op zijn 4G abonnementen. De aanpassing aan de snelheidslimiet wordt de komende weken automatisch geactiveerd. Deze aanpassing geldt voor zowel nieuwe als lopende abonnementen.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.