Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN biedt scholen via XS4ALL gratis breedbandinternet

Leestijd: 3 minuten


KPN biedt via zijn dochter XS4ALL 10.000 scholen in Nederland 3 jaar gratis breedbandinternet aan. Hiervoor investeert de telco € 75 miljoen.
 
KPN ziet de ontwikkeling van geavanceerde leermethoden gebaseerd op de nieuwste telecommunicatie-technieken als een groot maatschappelijk belang en wil langs deze weg tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kenniseconomie in Nederland.

KPN roept andere bedrijven op om ook een bijdrage te leveren aan deze noodzakelijke diepte investering in de toekomst van Nederland. KPN ziet dit als een eerste stap om ook met andere partijen de verdere ontwikkeling van Nederland als kennisland actief te ondersteunen. Scholen in het primair- voortgezet en BVE- (Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie) onderwijs komen in aanmerking voor deze aanbieding. Tot 2001 was KPN actief als sponsor van met name voetbal. In plaats hiervan kiest KPN er nu bewust voor te investeren in Nederland als kennisland.

Zoals gemeld krijgen scholen  vanaf 1 januari 2004 van het ministerie van OC&W een eigen budget om een internetverbinding te kiezen. KPN biedt de scholen zonder verdere kosten een snelle breedbandverbinding aan én gratis gebruik van internetdiensten. De techniek voor deze diensten wordt verzorgd door KPN-dochter XS4ALL. Aan scholen in die gebieden waar nog geen ADSL beschikbaar is, wordt een alternatief geboden. Doordat KPN de scholen gratis internet en internetdiensten biedt, kunnen de scholen zich met hun budget geheel concentreren op de inzet van nieuwe leermethoden op basis van ICT en scholing van leerkrachten. Zo laat het telecombedrijf in een persbericht weten. 

KPN biedt modules met verschillende diensten: internettoegang, e-mail, webhosting en virusfiltering. KPN heeft voor ieder type onderwijsinstelling een op maat gesneden aanbod samengesteld en zal de overgang van de huidige aanbieder naar KPN naadloos en gratis voor de scholen verzorgen.

Alle onderwijsinstellingen zullen deze week per brief benaderd worden over het aanbod. De scholen hebben tot 15 december 2003 de tijd om te reageren, als ze gebruik willen maken van deze unieke aanbieding. Ook is informatie te verkrijgen via telefoonnummer 0900 0266 of op de website met trefwoord 'onderwijsactie'.

Internetten.nl juicht het iniatief van KPN van harte toe en adviseert scholen van dit unieke aanbod gebruik te maken. Het staat buiten kijf dat de actie wrang is voor de concurrenten. Zeker voor providers zoals Solcon, die vooruitlopend op de vrije keuze van scholen wat betreft hun internetvoorziening, al flink geïnvesteerd hebben in een speciaal portfolio met allerlei advertorials in ICT- en onderwijsbladen. Tegen deze vermeende 'concurrentievervalsing' kan de OPTA met de huidige telecomwetgeving echter niet optreden...

Ook de ISPwijzer, een iniatief van het ministerie van OCW, waarover wij vorige week berichtten, heeft een deel van haar functie verloren.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.