Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN binnenkort met `telefoonloos` ADSL-abonnement

Leestijd: 3 minuten

KPN heeft grote plannen met breedband en VoIP, die in 2005 geïntroduceerd worden. Dit zei Ad Scheepbouwer van KPN bij de toelichting op de jaarcijfers van 2004, die live via de website van KPN is uitgezonden.

Vaste net - ADSL- Mobiel
Uit de jaarcijfers blijkt dat de omzet via het vaste telefoonnetwerk gedaald is, terwijl de omzet via de mobiele netwerken gestegen is. De groei is overigens voornamelijk veroorzaakt in Duitsland met E-Plus (13,6%) en België met Base (32,5%). Al met al is het aantal mobiele klanten met 17,5% gestegen. E-Plus en BASE hebben hun marktaandeel het meest vergroot, terwijl het klantenbestand van KPN Mobile The Netherlands met 16,7% is gegroeid. In het vierde kwartaal is KPN Mobile erin geslaagd om verloren marktaandeel terug te winnen. In totaal bedient KPN nu meer dan 17,2 miljoen mobiele klanten.

Twaalf procent van de Nederlanders belt alleen nog mobiel en heeft geen vaste telefoonlijn van KPN meer. KPN probeert die mobiele bellers binnenboord te houden door binnenkort met een 'telefoonloos' ADSL-abonnement te komen, stelt Planet Multimedia. 'Kopers krijgen enkel ADSL-toegang maar kunnen niet bellen via hun vaste telefoonlijn.' Het aanhoudende succes van breedband heeft in 2003 geleid tot bijna twee keer zoveel ADSL-aansluitingen van KPN. Dat betekent dat er nu bijna 1,4 miljoen aansluitingen zijn.   

Toekomstplannen
KPN heeft grote plannen met breedband en VoIP, die in 2005 geïntroduceerd worden. Deze diensten kunnen geleverd worden via aanzienlijk minder mensen, waardoor een jaarlijkse inkrimping van het personeel met 1500 - 1750 medewerkers onvermijdelijk zal zijn de komende vijf jaar volgens KPN-baas Scheepbouwer. "In een wereld die volledig op IP draait, wordt alles eenvoudiger en goedkoper, waardoor de structurele kosten significant omlaag kunnen worden gebracht. Dit betekent ook dat onze diensten kunnen worden geleverd via aanzienlijk minder mensen. Naar verwachting zal dit vanaf 2010 leiden tot een kostenbesparing van  850 miljoen euro op jaarbasis."

Nieuwe diensten
KPN wil zijn positie op de spraak-, internet- en televisiemarkt verder versterken via de volgende activiteiten:

• In het tweede kwartaal van 2005 start KPN met de upgrade van zijn ADSL-netwerk naar ADSL2+, die voor het eind van het jaar moet zijn voltooid. Op basis van de ADSL2+-technologie zal KPN internetdiensten met zeer hoge snelheden introduceren. Downloadsnelheden  tussen de 10 en 25 megabit per seconde zullen mogelijk zijn. Zeventig procent van de bevolking zal over gemiddeld 12 megabit per seconde kunnen beschikken volgens Scheepbouwer. 

• Dit voorjaar worden nieuwe diensten als VoIP en ADSL Only ('telefoonloos' ADSL) gepresenteerd. KPN gelooft dat 2005 een belangrijk jaar zal worden, waarin de VoIP-technologie tot volle wasdom komt. Het telecombedrijf zegt er helemaal klaar voor te zijn en is van mening dat het over de juiste middelen beschikt.

• Later dit jaar introduceert KPN Delay TV en Video-on-demand over ADSL. Daarnaast zullen er pilots worden gestart voor mobiele televisie en VDSL-diensten via breedband. In 2005 en 2006 zal de dekking van het DVB-T-netwerk naar verwachting verder worden uitgebreid naar heel Nederland.

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie