Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN breidt ADSL uit

Leestijd: 2 minuten

KPN breidt de beschikbaarheid van ADSL in Nederland nog verder uit. Voor het einde van 2004 groeit de ADSL-dekking met 10%. Nog slechts 3% van de bevolking zal dan geen gebruik kunnen maken van ADSL van KPN, veroorzaakt door technische beletsels zoals bijvoorbeeld de afstand van de aansluiting tot de centrale.  

Dat maakte het telecombedrijf vanochtend bekend. Hiertoe zullen 555 wijkcentrales ADSL-geschikt worden gemaakt. KPN investeert hiermee -naar eigen zeggen- als één van de weinige breedbandpartijen in de ontsluiting van zogeheten rurale gebieden. Daarnaast heeft KPN in 2003 met 12 gemeenten een contract afgesloten dat heeft geleid tot versnelde uitrol van ADSL aldaar. In ruil stonden gemeenten garant voor voldoende afname. Inmiddels heeft KPN, door de grote vraag, voor deze gemeenten deze financiële garantstelling kwijtgescholden.

De ontwikkeling van ADSL van KPN in Nederland neemt een enorme vlucht. Het aantal consumenten dat inmiddels ADSL van KPN afneemt is gegroeid naar 710.000, een cijfer dat nu al boven de eindejaarsverwachting van 700.000 uitkomt. De verwachting is dat in de tweede helft van 2004, 1 miljoen klanten ADSL van KPN zullen afnemen.

Om het dienstenaanbod voor ADSL te vergroten heeft KPN op 12 november j.l. de 'breedbandportal' geïntroduceerd. Dit is een internetsite voor alle breedbandgebruikers die toegang biedt tot verschillende gratis en betaalde diensten zoals films, spelletjes, televisie, en muziek. Abonnees die van KPN ADSL afnemen krijgen via de breedbandportal extra voordeel op betaalde diensten en hebben toegang tot exclusieve breedbanddiensten. Zo is sinds gisteren het aanbod op de 'breedbandportal' uitgebreid met een groot assortiment Engelstalige films met Nederlandse ondertiteling. KPN biedt hiermee de mogelijkheid om speelfilms te bestellen en te bekijken via de ADSL-aansluiting. RCV, Nederlands grootste onafhankelijke filmdistributeur is hierbij als leverancier betrokken. De films zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waarbij  de prijzen variëren van € 1,99 tot € 4,99. Het aantal diensten op de breedbandportal zal in de eerste helft van 2004 verder worden uitgebreid.

Niet officieel, maar wel officieus bekendgemaakt is, dat KPN bezig is het overstappen  van ADSL-abonnees van de ene KPN-provider naar de andere eenvoudiger te maken. Wie momenteel wil overstappen van bijvoorbeeld XS4ALL naar Wanadoo ondervindt veel problemen. Men zit wekenlang zonder ADSL en moet opnieuw aansluitkosten betalen. Wanneer het nieuwe systeem ingevoerd wordt, is nog niet bekend.

Geactualiseerd: woensdag 10 december 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.