Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN: datalimiet bij Direct ADSL definitief vervallen

Leestijd: 2 minuten

KPN heeft datalimieten bij Direct ADSL afgeschaft. 'Vanaf vandaag kunt u nog meer genieten van uw ADSL-verbinding, want de datalimiet bij uw abonnement van Direct ADSL is vervallen'. Dit mailde het telecomconcern vorige week aan alle abonnees.

'U kunt nu dus echt onbeperkt en supersnel surfen, downloaden en online gamen met Direct ADSL van KPN. Zonder dat het u iets extra kost en zonder dat u er ook maar iets voor hoeft te doen', zo vervolgt de directeur van de consumentenmarkt Michiel Buitelaar.

Voorheen hoefde men overigens ook niet bij te betalen wanneer de limieten overschreden werden. KPN had keurig met een * aangegeven dat klanten twee maanden van te voren op de hoogte gesteld zouden worden indien de bijbetaling zou gaan gelden. Vandaar dat op Internetten.nl geen datalimieten vermeld werden bij Direct ADSL, maar Fair Use Policy. Dit is nu dus gewijzigd in 'onbeperkt'. De voormalige Fair Use Policy betekende in de praktijk doorgaans al 'onbeperkt dataverkeer'.

KPN volgt hiermee de algemene trend om datalimieten af te schaffen. Eind februari liet XS4ALL de datalimieten al vervallen en ook de Fair Use Policy behoort bij KPN's dochter tot het verleden. XS4ALL vindt datalimieten niet meer van deze tijd. De ADSL verbindingen worden steeds sneller en de provider wil al haar abonnees de ruimte geven om optimaal gebruik te maken van hun ADSL abonnement.

Ook UPC schafte de datalimieten af  bij de snellere kabelabonnementen light, classic, plus en extreme. Alleen chello starter en easy kennen nog een limiet.    

In het postscriptum van het KPN mailtje worden Direct ADSL abonnees er tevens op geattendeerd om de komende weken goed op de brievenbus te letten. Dit in een poging om aandacht te trekken voor Digitale TV van KPN, waarvan men gratis klant kan worden. Tot eind mei 2005 krijgt men  € 69,90 korting én een gratis tuner én betaalt men geen aansluitkosten. Dat dit een heel aantrekkelijke aanbieding is, blijkt overigens ook uit de TOP 5 van goedkoopste digitale televisie abonnementen op  Digitelevisie.nl. Momenteel staat KPN- Digitale TV op de eerste plaats. Tevens kunt u op deze vergelijkingssite middels een postcodecheck controleren of Digitale TV van KPN al beschikbaar is op uw adres en vindt u er meer informatie en bestelmogelijkheden. Nog lang niet overal in Nederland is digitale tv via de ether beschikbaar, maar men is druk bezig met een gefaseerde uitbreiding naar de rest van Nederland. Naar verwachting is er in 2006 landelijke dekking.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie