Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN eist toegang tot kabelnet van UPC

Leestijd: 2 minuten

KPN wil dat OPTA UPC dwingt om KPN toegang te geven tot het kabelnetwerk van UPC.

KPN probeert naar eigen zeggen al sinds het begin van de zomer tevergeefs met UPC tot onderhandelingen te komen. UPC zou een aanbod weigeren en ook niet willen overleggen, zo verklaart de telco.

De verplichting  toegang te bieden tot kabelnetwerken zou staan in artikel 8.7 van de nieuwe Telecommunicatiewet, die dit jaar van kracht geworden is. In dit artikel staat o.a. dat de Opta bepaalt of er één of meer markten zijn voor netwerken bestemd voor de verspreiding van programma's. Ook moet de toezichthouder onderzoeken of die markten concurrerend zijn. Is dat niet het geval, dan moet het netwerk opengesteld worden voor derden.

KPN wil nu dat OPTA UPC een verplichting oplegt om toegang tot zijn netwerk te verlenen tegen een door OPTA vastgesteld tarief. UPC moet KPN een redelijk aanbod te doen  zodat op 1 februari a.s KPN als aanbieder van een programma via de kabel omroepdiensten aan haar abonnees kan aanbieden.

Door zelf radio en tv aan te bieden gaat KPN de concurrentie aan met de bestaande exploitanten van de kabelnetwerken. UPC op haar beurt breidt haar aanbod in telefonie via de kabel momenteel in rap tempo uit en snoept daarmee klanten af van KPN.

Overigens wekt de eis van KPN wel enige verbazing omdat KPN's dochter XS4ALL vorige week via een ludieke actie symbolisch de kabels uit de grond liet trekken. Onder het motto: 'Eindelijk, de kabel kan eruit!' vestigde XS4All aandacht op Digitale TV van KPN, waar geen kabels voor nodig zijn. 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.