Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN en @Home eersten bij geschillencommissie internet

Leestijd: 3 minuten

U heeft een geschil met uw Internetprovider. Samen komt u er niet uit. U richt zich tot consumentenorganisaties als Radar, Kassa of de Consumentenbond. Als zij u ook niet kunnen helpen met uw klachten, stapt u in uiterste wanhoop naar de rechter. Maar vanaf vandaag hoeft dat niet meer! U kunt nu de hulp inroepen van de Geschillencommissie internet. Althans, wanneer uw provider hierbij is aangesloten.

KPN en @Home als eersten
Tot nu toe doen slechts KPN (inclusief Planet en Het Net) en @Home mee. Wanneer u een klacht heeft over deze providers, kunt u voortaan bij problemen waarmee je normaal niet naar een rechter stapt, toch 'snel, goedkoop en makkelijk een bindende uitspraak krijgen van een onafhankelijke instantie' aldus de Consumentenbond. Onder  'snel' wordt een gemiddelde behandelingsduur van ruim 3 maanden verstaan. 

De aangesloten bedrijven hebben ongeveer de helft van de internetmarkt in handen. Andere internetproviders volgen naar verwachting snel volgens de  Consumentenbond, die zich jarenlang ingezet heeft voor de totstandkoming van de geschillencommissie. Aangenomen wordt dat alle internetproviders, ook de relatief kleinere bedrijven, zich voor 1 januari 2008 daadwerkelijk aansluiten.

De Consumentenbond verwacht op korte termijn deelname van Telfort, Casema en Orange. UPC zit nog niet in de aansluitprocedure, maar zou naar eigen zeggen wel bezig zijn met de aanmelding. Internetaanbieders staan op de tweede plaats in de klachten toptien van de Consumentenbond.

Geschillencommissie Electronische Communicatie Diensten
De Geschillencommissie Electronische Communicatie Diensten, zoals de commissie officieel heet, is volgens de bond van groot belang omdat mensen die problemen hebben met hun internetprovider er vaak van afzien om naar  de rechter te stappen. Dat is kostbaar, tijdrovend en ingewikkeld. Dit geldt niet voor de geschillencommissie waarmee consumenten voor 50 euro een geschil digitaal kunnen indienen. De gang van zaken is zo dat u alles zelf kunt doen. Hulp van een advocaat of een andere rechtshulpverlener is dus niet nodig.

'Triple play' geschillencommissie
De bond pleit overigens voor een gezamenlijke geschillencommissie voor internet, telefonie en televisie, omdat veel bedrijven deze diensten in een bundel, het zogenaamde 'triple play' aanbieden. De Concumentenbond bereikte in februari overeenstemming met de deelnemende internetproviders over de algemene voorwaarden. Toen kondigde de bond aan dat de commissie in mei van start zou gaan, maar dat is dus een half jaar later geworden.

Vergelijkingssite vermeldt aansluiting geschillencommissie
Wilt u weten of uw provider is aangesloten bij de Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten, dan kunt u dat nu al terugvinden in de detailinformatie op onze vergelijkingssite. U klikt hiervoor op de naam van de provider op www.internetten.nl. Net als op onze vergelijkingssites www.gaslicht.com en Energiewereld.nl wordt  in de detailinformatie aangegeven of de provider aangesloten is bij de geschillencommissie, die in deze branche Geschillencommissie 'Energie en Water' heet.

Geactualiseerd: vrijdag 2 november 2007
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie