Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN en Hi: 50 euro limiet voor dataroaming

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Zowel KPN als Hi bieden klanten de mogelijkheid om een  maandelijks maximumbedrag van 50 euro in te stellen voor gebruik van mobiel internet op laptop of telefoon binnen Europa. Dat komt volgens KPN ongeveer overeen met zo'n 30 MB aan dataverkeer, afhankelijk van abonnement en land.

Europese regelgeving vanaf 1 juli
Vanaf 1 juli gaat deze limiet van 50 euro voor dataroaming automatisch gelden voor alle buitenlandse reizigers, tenzij zij zelf actief aangeven daar geen behoefte aan te hebben en geen of een ander bedrag als limiet instellen. Dit is het gevolg van nieuwe Europese regelgeving.
 
Bill shock
Mobiel internet in het buitenland  is flink duurder dan in Nederland. Deze regels zijn met name bedoeld om excessen te voorkomen zodat mensen geen zogeheten 'bill shock' oplopen. Bijvoorbeeld bij thuiskomst verrast worden door een hoge rekening omdat ze op het strand dagelijks urenlang naar streaming radio hebben geluisterd, zonder te realiseren dat de teller meeloopt.
 
Begrenzing instellen via sms
Wie nu al zeker wil zijn dat zijn dataroamingkosten niet boven 50 euro per maand uitkomen, stelt de begrenzing in door een sms te sturen naar 1330. Belangrijk daarbij is te realiseren dat je, als je voor 50 euro hebt gemaild of op internet bent geweest, dan wordt afgesloten van het gebruik van internet of e-mail tot de eerste dag van de volgende kalendermaand. 

KPN vraagt voor internet op de mobiel 3,95 euro per MB in de EU-landen en 2,95 per MB als je je Surf&Mail Totaal of Extra Snel hebt. Voor de rest van Europa (zoals Zwitserland) moet je maar liefst 19,87 euro per MB neertellen!  Wie internet op de laptop betaalt binnen de EU 2,38 en daarbuiten 5,95 per MB. 

Wie wil zorgen dat internetten en e-mailen op vakantie of zakenreis onbeperkt mogelijk blijft, hoeft nu nog niets te doen, maar moet ervoor zorgen dat de standaard begrenzing van 50 euro, die per 1 juli ingaat, uit wordt gezet. Dat kan vanaf medio mei 2010.
 
Voor meer informatie en een overzicht van de kosten van internetten en e-mailen vanuit het buitenland, kijk op Vakantiebellen.com.

Zie ook: Vergelijking mobiel internet op de laptop

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.