Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN en Hi verhogen snelheid internet op mobiel

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN en Hi verhogen vanaf 1 juli de snelheid van hun internetabonnementen voor mobiele telefoons. De uploadsnelheid gaat van 128 naar 384 kbps. Ook komen er nieuwe duurdere abonnementen onder de naam KPN Surf&Mail Extra Snel en Hi Eindeloos Online XtraSnel.

Deze abonnementen speciaal voor smartphones (alleen geschikt voor HSDPA)  krijgen een downloadsnelheid van 1 Mbps en een uploadsnelheid van 384 Kbps voor de prijs van 14,95 euro per maand. De standaardabonnementen blijven 9,95 euro.

De standaardabonnementen, Eindeloos Online van Hi en Surf&Mail Totaal van KPN krijgen een flinke snelheidsverhoging: de downloadsnelheid gaat van 128 Kbps naar 384 Kbps. De nieuwe snelheden gelden vooralsnog alleen voor nieuwe abonnees.

Vodafone hoogste snelheid 
KPN en Hi zijn nu nog de aanbieders met de laagste snelheid voor mobiel internet op telefoons. Vodafone heeft met 3,6 Mbps de hoogste snelheid. T-Mobile heeft met abonnementen van 1 Mbps en 384 Kbps dezelfde snelheid als de nieuwe abonnementen van KPN en Hi. Ook de prijs is gelijk.

Fair use limiet 
In navolging van T-Mobile gaan KPN en Hi nu ook de snelheid terugschroeven bij overmatig  verbruik. Voor beide abonnementen geldt een fair use limiet van 10x het gemiddelde verbruik. Overstijgt het gebruik 10x het gemiddelde, dan wordt de snelheid tijdelijk verlaagd naar 128 kbps (down). T-Mobile hanteert een duidelijker limiet en een minder grote verlaging. Alleen bij het snelle abonnement web'n'walk Plus gaat de snelheid nà 2 GB omlaag naar 384 kbps (down) en 64 kbps (up).

Om te kunnen surfen en mailen op de mobiel heb je naast een geschikt toestel een KPN of Hi mobiel abonnement nodig. Raadpleeg de Belwijzer Mobiel om te zien welke combinatie het meest voordelig is voor internetgebruik op de mobiel. Woensdag 1 juli worden de nieuwe abonnementen toegevoegd.
 

Geactualiseerd: dinsdag 9 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.