Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN en Vodafone gaan samenwerken op netwerkgebied

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

KPN en Vodafone starten vanaf september een proef om meer mobiele opstelpunten en daaraan gerelateerde faciliteiten te delen. Hiermee willen de providers proberen kosten en energie te besparen en te zorgen voor een betere dekking. De proef duurt enkele maanden en wordt aan het eind van het jaar geëvalueerd.

De twee telecomaanbieders deelden al mobiele opstelpunten in masten, maar willen nu ook opstelpunten delen op daken van gebouwen. Ook deelden ze nog geen ondersteunende faciliteiten zoals airconditioning, stroomvoorziening en transmissie. 

Er zal geen actieve netwerkapparatuur, zoals antennes, worden gedeeld. Ook blijven de afzonderlijke netwerken en het telefoon, sms- en internetverkeer van KPN en Vodafone technisch gescheiden.

De samenwerking past binnen een ontwikkeling in Europa – en wereldwijd – waarbij operators in toenemende mate samenwerken op het gebied van mobiele netwerkinfrastructuur.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en het Agentschap Telecom (AT) hebben vooraf inzicht gekregen in de opzet van deze pilot.

Geactualiseerd: vrijdag 13 juli 2012

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.