Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN en Vodafone maken dataverbruik inzichtelijk

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN en Vodafone werken beiden aan een dienst waarmee het voor alle klanten inzichtelijk wordt hoeveel mobiele data er per maand verbruikt wordt. Dat meldt NU.nl vandaag.

Verbruik
Nu krijgen klanten een sms als ze een bepaald percentage van hun tegoed bereiken. Het verbruik in MB’s is echter niet op de telefoonrekening te zien. Bij KPN en Hi helemaal niet en bij Vodafone alleen per sessie. Dat resulteert in een enorme waslijst met voor elk bezoek en elke download een bepaald aantal MB’s,

Nieuwe abonnementen
In de nieuwe abonnementen van KPN en Vodafone is de hoeveelheid data erg belangrijk bij de keuze van het abonnement. Zo hebben abonnementen vaak een verschillende hoeveelheid aan mobiele data.

De providers werken er volgens Nu.nl dan ook hard aan om het precieze gebruik inzichtelijk te maken op de website en op de rekening. Dat is echter nu nog niet het geval.

Ingewikkeld
De nieuwe abonnementen van Vodafone gaan 1 augustus in. Bij KPN worden de nieuwe bundels 5 september gelanceerd. Of de nieuwe dienst voor die tijd klaar zal zijn, is niet bekend schrijft Nu.nl.

Vodafone stelt dat het technisch een stuk ingewikkeld is om het dataverbruik voor klanten met onbeperkt internet inzichtelijk te maken dan bij klanten met een bepaald tegoed. Waarom dat zo is, wordt niet duidelijk.

Verbruik uitrekenen
KPN wijst op een programma op de site waarmee klanten aan de hand van een aantal vragen kunnen uitrekenen wat hun verbruik ongeveer is. Vodafone lanceert een dergelijke service maandag ook bij hen. 

Dataverbruik volgen via app
Wie zijn dataverbruik wil volgen kan ook gebruikmaken van een app op de telefoon. Er zijn inmiddels al diverse apps beschikbaar. Voor toestellen met Android bijvoorbeeld 3G Watchdog,  PhoneUsage, Traffic Counter, Net Counter, My DataManager en voor iPhone gebruikers Air Meter, Data Usage en Onavo. 

Vanaf volgende week zijn de nieuwe abonnementen van Vodafone te vergelijken op Bellen.com.

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie