Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN geeft Telfort-frequenties terug

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

KPN heeft besloten om een deel van de Telfort-frequenties terug te geven aan de Nederlandse overheid. Dat heeft het telecombedrijf vrijdag 31 juli bekend gemaakt. Het gaat om de frequenties die horen bij de vergunningen voor DCS 1800 en UMTS.

Agentschap Telecom legde KPN onlangs een dwangsom op van 5 miljoen euro vanwege het niet voldoende uitrollen van het Telfort netwerk. Dit is in strijd met de vergunningvoorwaarden die eisen dat frequenties gebruikt moeten worden. 'Het bedrijfsleven en de consument zijn er niet mee gediend als schaarse frequenties ongebruikt op de plank blijven liggen', aldus Marita Schreur, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom in een reactie.

De staatssecretaris van Economische Zaken zegt  dit najaar 'te bezien' hoe met de frequenties wordt omgegaan en op wat voor manier ze weer beschikbaar komen voor marktpartijen. Dit wordt bekeken in samenhang met bijvoorbeeld de geplande uitgifte van andere frequenties voor mobiele communicatie (2.6 GHz in 2010).

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie