Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN geeft Telfort-frequenties terug

door Jeanet Woldring

KPN heeft besloten om een deel van de Telfort-frequenties terug te geven aan de Nederlandse overheid. Dat heeft het telecombedrijf vrijdag 31 juli bekend gemaakt. Het gaat om de frequenties die horen bij de vergunningen voor DCS 1800 en UMTS.

Agentschap Telecom legde KPN onlangs een dwangsom op van 5 miljoen euro vanwege het niet voldoende uitrollen van het Telfort netwerk. Dit is in strijd met de vergunningvoorwaarden die eisen dat frequenties gebruikt moeten worden. 'Het bedrijfsleven en de consument zijn er niet mee gediend als schaarse frequenties ongebruikt op de plank blijven liggen', aldus Marita Schreur, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom in een reactie.

De staatssecretaris van Economische Zaken zegt  dit najaar 'te bezien' hoe met de frequenties wordt omgegaan en op wat voor manier ze weer beschikbaar komen voor marktpartijen. Dit wordt bekeken in samenhang met bijvoorbeeld de geplande uitgifte van andere frequenties voor mobiele communicatie (2.6 GHz in 2010).

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie