Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN geeft tips voor energiebesparing

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN heeft sinds vandaag een eigen “Groene Tip” logo voor producten en diensten. Hiermee wil de aanbieder laten zien wat energiezuinig is. Daarnaast geeft KPN tips om thuis het energieverbruik te verminderen.

Een product dat KPN voorziet van het “Groene Tip” logo verbruikt substantieel minder energie dan zijn voorganger. Als voorbeeld wordt de nieuwe digitale tv ontvanger genoemd die met 6 Watt 43% minder stroom dan zijn voorloper verbruikt.  

Kostenbesparing
Naast het voordeel voor het milieu kunnen de energiebesparingen leiden tot een kostenbesparing. Wie gebruik maakt van een energiezuinige tv-ontvanger en internetmodem* kan per jaar 11 euro besparen. Op grotere schaal zou dit volgens KPN betekenen dat 100 digitale tv ontvangers per jaar dezelfde hoeveelheid electriciteit besparen die een gemiddeld huishouden per jaar gebruikt (3500 kWh red.). 

Ook de Digitenne insteekkaart zou dankzij het geringe stroomverbruik van 0,5 watt een directe besparing opleveren. Met deze kaart heb je geen losse ontvanger meer nodig. Wie Digitenne van KPN bestelt, ontvangt de insteekkaart gratis. 

Ten slotte biedt KPN ook een Groene Tip voor de vaste telefoon. Zo  verbruikt de Arizona 910 telefoon slechts 3,2 Watt en is daarmee de meest energiezuinige keuze in het assortiment. Geen enkele mobiele telefoon heeft nog een logo gekregen. Het bedrijf wil in de toekomst meerdere producten als ‘Groene Tip’ opnemen, wellicht ook mobieltjes! 

Meer energiebesparende tips
Daarnaast geeft KPN tips om het energieverbruik van consumenten in huis terug te dringen zoals telefoonopladers uit het stopcontact halen, stekkerdozen met een schakelaar gebruiken en laptop of pc energiezuinig instellen. Ook adviseert KPN uw modem en tv ontvanger gewoon uit te zetten als u op vakantie gaat en last but not least 'Gebruik groene stroom. Weliswaar net zo duur, maar veel minder belastend voor het milieu'.
 
Duurzaamheidsbeleid
Het ‘Groene Tip’ initiatief sluit aan bij KPN’s duurzaamheidsmissie om in 2020 volledig klimaatneutraal te ondernemen. Driekwart van het totale stroomgebruik van KPN is inmiddels groen en in 2011 zal dat 100% zijn. 

* Wie Alles in 1 bestelt,  krijgt de Digitale TV ontvanger en draadloos modem gratis in bruikleen

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.