Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN grootste breedbandprovider, Ziggo tweede

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse breedbandmarkt groeide tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 1,0 procent tot 6,34 miljoen aansluitingen op 31 maart. Dat blijkt uit de kwartaal-update van Telecompaper over de Nederlandse breedbandmarkt (Dutch Broadband Q1). In de eerste drie maanden van 2011 werden er netto 62.000 nieuwe breedbandaansluitingen gemeten, ongeveer 3.000 meer dan in het vierde kwartaal van 2010.

Het aantal DSL-aansluitingen daalde met 0,8 procent, bijna 28.000, tot een totaal van 3,43 miljoen. De kabel groeide op kwartaalbasis zo’n 2,2 procent, ofwel 55.200 nieuwe breedbandklanten. Daarmee hebben 2,622 miljoen huishoudens een breedbandaansluiting via de kabel. Het aantal breedbandabonnees via FTTH groeide tot ongeveer 246.300 op 31 maart. Hiermee bezit glas een marktaandeel van 3,9 procent op de Nederlandse breedbandmarkt. KPN heeft ook nog 28.000 VDSL (FTTC) klanten, terwijl andere ISP's 16.000 VDSL (FTTC) klanten bedienen, wat neerkomt op 0,7 procent van de breedbandmarkt.

Aan het einde van het eerste kwartaal is Internet van KPN de grootste breedband ISP in Nederland met 29,0 procent van de abonnees. Ziggo is nummer twee met 24,9 procent, gevolgd door UPC met 13,7 procent en Tele2 met 7,6 procent.

Telecompaper verwacht voor heel 2011 een groei van tussen de 2,7 procent en 3,0 procent naar een breedbandpenetratie van bijna 87 procent.

Bron: Telecompaper

Geactualiseerd: maandag 23 mei 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.