Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN Hussel: Internet, mobiel, TV, entertainment gehusseld naar wens

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

Weergave KPN HusselKPN komt vandaag met nieuwe abonnementen met de naam Hussel. Daarbij kun je telefoon-, internet- en entertainmentdiensten in één abonnement naar keuze combineren. Uit onderzoek van KPN blijkt dat veel consumenten door het groeiende aanbod aan diensten het overzicht kwijtraken en dat ze meer flexibiliteit willen in wat ze wel en niet willen afnemen. 

Internet, mobiel, TV, entertainment gehusseld naar wens

Met KPN Hussel in één abonnement kunnen klanten niet alleen internet en telefonie voor thuis en op hun mobiel beheren, maar ook tv, films, series en muziek van aanbieders zoals Netflix en Spotify. Diensten kunnen los van elkaar of samen besteld worden en wie meerdere diensten afneemt, krijgt korting. Pakketten kunnen iedere maand aangepast worden, afhankelijk van de behoefte op dat moment. Ook kunnen klanten zelf de internetsnelheid kiezen die bij hun situatie past.

KPN Hussel Thuis verbeeld

Internetabonnementen

De internetabonnementen bieden downloadsnelheden van 50 tot 500 Mbps voor 42,50 tot 55 euro per maand. Afhankelijk van de beschikbaarheid op het adres krijgt de klant VDSL of glasvezel. Het is ook mogelijk om maandelijks opzegbare abonnementen af te sluiten voor een meerprijs van 3 euro per maand.Tv is beschikbaar voor een meerprijs van 10 euro per maand en een upgrade naar 4K-tv kost 2,5 euro per maand extra. Om ook tv op te kunnen nemen, moeten klanten nog eens 5 euro per maand extra betalen. Een extra ontvanger kost eveneens 5 euro per maand extra.

Mobiele abonnementen

KPN vernieuwt ook zijn mobiele abonnementen. Die met een datalimiet van 50 en 100 GB -van begin dit jaar- zijn verdwenen. Ook het 15 GB abonnement is weg, daarvoor zijn de varianten met 10 en 20 GB in de plaats gekomen. Prijzen beginnen bij 15 euro voor een abonnement zonder data en lopen tot 31,50 euro voor een bundel van 20 GB. Klanten die vast internet van KPN of Telfort hebben, krijgen 5 tot 7,5 euro korting per maand. Je kunt ook kiezen voor 150 belminuten of sms'jes per maand, dan zijn de abonnementen 1 euro goedkoper. Abonnementen met een looptijd van een jaar zijn 1 euro duurder per maand en voor 2,5 euro per maand extra zijn de abonnementen maandelijks opzegbaar.

KPN Hussel Mobiel verbeeld

Nieuwe diensten - Unlimited data voor mobiel, Kids Sim en Tech Desk

Unlimited data voor mobiel is aan de mogelijkheden toegevoegd. Unlimited data is overigens alleen mogelijk in combinatie met vast internet van KPN of Telfort. De onbeperkte mobiele bundel kost dan 36 euro per maand. Bij dit abonnement wordt de snelheid afgeknepen tot 64 kbps download en 32 kbps upload nadat je op een dag 5 GB hebt verbruikt. Je kunt de snelheid wel weer zelf omhoog zetten door een gratis 'top-up' te bestellen. KPN zegt dit te doen om misbruik te voorkomen

Kids Sim is een apart abonnement speciaal voor kinderen met onbeperkt bellen en sms-en en 1 GB data. De nieuwe Tech Desk is een extra en betaalde dienst en kost 5 euro per maand, naast de reguliere klantenservice, die klanten helpt met de aansluiting van allerlei producten op het internet. Naast de nieuwe diensten biedt KPN Hussel nog steeds het voordeel van MB’s delen, onderling gratis bellen en korting bij de combinatie van diensten voor mobiel en thuis.

Wat verdwijnt?

Met de nieuwe abonnementen verdwijnen ook bepaalde voordelen die klanten kregen met het KPN Compleet-abonnement. Daarbij krijg je dubbele data en belminuten als je vast en mobiel internet combineert. En je belt gratis onderling. Het gratis zenderpakket naar keuze maakt plaats voor 5 euro korting op streamingdiensten als Netflix of Spotify. Bestaande klanten kunnen hun huidige abonnementen en voordelen behouden, maar nieuwe klanten kunnen dit niet meer afnemen.

'Ieder z’n Hussel'

Klanten stellen hun Hussel samen met de diensten die ze willen gebruiken, of juist niet. Bijvoorbeeld, millennials kiezen waarschijnlijk voor Unlimited data voor mobiel en Netflix, maar hebben vaak geen behoefte aan traditionele tv-zenders. Daar betalen zij dan ook niet voor, zegt KPN. Oudere klanten zijn vaak nog gehecht aan hun vaste telefoonlijn en hebben minder behoefte aan onbeperkt mobiel bellen. Gezinnen met kinderen kunnen kiezen voor de Kids Sim, waarbij de ouders MB's uit hun eigen bundel met hun kinderen kunnen delen.

Vanaf morgen kun je KPN Hussel vergelijken en bestellen op Bellen.com en Internetten.nl

Geactualiseerd: dinsdag 24 maart 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.