Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN in beroep tegen boete

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

KPN maakt bezwaar tegen de boetes die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) het bedrijf heeft opgelegd wegens het benadelen van concurrenten zoals Tele2 en Online. ACM maakte de boetebesluiten van in totaal 972.977 euro vandaag bekend.

Transparantieverplichting

KPN is verplicht de concurrenten op haar netwerk van te voren te infomeren als zij nieuwe diensten aan consumenten wil aanbieden, zoals snellere internetverbindingen. Op deze manier krijgen concurrenten van KPN de kans om consumenten een alternatief te bieden. Zo ontstaat meer keuzevrijheid voor de consument.

Concurrenten benadeeld bij introductie breedbanddiensten

Volgens ACM zou KPN in 2009 en 2010 concurrenten hebben benadeeld doordat bij de introductie van breedbanddiensten op haar glasvezel- en kopernetwerk zij niet tijdig op de hoogte zouden zijn gesteld.  Maar volgens KPN is daar geen sprake van geweest, omdat ACM destijds zelf niet duidelijk was over de termijn waarbinnen die aankondiging moest plaatsvinden.

Vergelijk snelle internetverbindingen op Internetten.nl

Geactualiseerd: woensdag 20 november 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie