Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN klant krijgt voortaan modem in bruikleen

Leestijd: 3 minuten

KPN geeft ADSL modems voortaan in bruikleen. Voorheen werd een KPN klant eigenaar van het ADSL modem, maar vanaf 16 oktober blijft KPN eigenaar. De klant krijgt het ADSL modem in bruikleen. Dit geldt zowel voor het draadloze als het bedrade modem. En niet alleen bij ADSL van KPN, maar ook bij Het Net en Planet.

Wat betekent dit?
Het voordeel is dat u altijd een nieuw modem krijgt als het stuk is. Op dit moment is het zo dat u zelf een nieuw modem moet kopen als het modem niet meer onder de garantie van een jaar valt.

Het bedrade modem was altijd € 79,- en werd bij veel abonnementen gratis aangeboden. Voor de klant verandert er dus weinig. De klant krijgt het bedrade modem voortaan gratis in bruikleen. KPN blijft juridisch gesproken eigenaar van het modem.

Verder is het zo dat u een geleend modem terug moet sturen als u het abonnement opzegt of verandert. Onlangs kregen we van Woningontruiming | Limburg nog te horen dat zij tijdens ontruimingen en/of verhuizingen enorm vaak geleende modems tegenkomen. Mensen denken vaak onterecht dat het modem eigendom is. De reden dat dit gebeurt is dat mensen vaak doorgeven dat ze gaan verhuizen en dan een installatiepakket met een nieuw modem toegestuurd krijgen op het nieuwe adres. Ze weten dan vaak niet dat het modem teruggestuurd dient te worden. Bij woningontruimingen vergeten nabestaanden ook vaak het modem terug te sturen. Meestal hebben ze opgezegd, maar vergeten ze het geleende modem terug te sturen. Woningontruiming | Limburg houdt deze modems achter en geeft dit aan bij de opdrachtgever, zodat ze het modem niet kwijtraken en toch nog terug kunnen sturen. Als het modem kwijtraakt dan heeft de internetprovider het recht om de kosten op de afnemer of nabestaanden te verhalen. Let dus op dat u een geleend modem terugstuurt.

Draadloos modem éénmalig € 40,-
Voor een draadloos modem betaalt u eenmalig € 40,-. Als het modem stuk gaat krijgt u gratis een nieuw draadloos modem in buikleen.

Voor de ADSL abonnementen van Het Net en de laagste abonnementen van KPN en Planet is dit dus goed nieuws. Waar de klant voorheen € 80,- moest betalen voor draadloos, betaalt hij nu € 40,-. Ook klanten op de hogere abonnementen van Planet en KPN betalen € 40,-. Het voordeel voor hen is dat ze altijd een nieuw modem krijgen als het stuk gaat.

Online aanmelden voor KPN ADSL, Planet, Het Net

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie