Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN 1 april nieuwe Algemene Voorwaarden

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Per 1 april gelden nieuwe Algemene Voorwaarden voor Internet, InternetPlusBellen en Interactieve TV van KPN. De wijzigingen zijn gebeurd in overleg met de Consumentenbond en de Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten. Hieronder de belangrijkste veranderingen.

Gedragscode
In de Algemene Voorwaarden is nu vastgelegd (art. 10.8) dat KPN de zogeheten gedragscode Notice-and-Take-Down volgt bij klachten over klanten die onrechtmatige informatie verspreiden via internet en e-mail. Bijvoorbeeld als het gaat om criminele phishingsites, illegale verspreiding van muziek- en/of andere bestanden of discriminatie. De code geeft aan welke maatregelen KPN kan nemen bij deze klachten, zoals het onbereikbaar maken van de website. 

Betalingsherinnering
In de Algemene Voorwaarden (art. 15.7) is opgenomen dat KPN het recht heeft om de kosten van de eerste betalingsherinnering in rekening te brengen. Deze kosten bedragen € 5,- per herinnering.

Privacy
De bepaling over het gebruik van persoonsgegevens is aangepast (art. 17). Naar eigen zeggen sluiten de Algemene Voorwaarden hiermee optimaal aan bij het privacystatement van KPN. In de voorwaarden is nu het volgende opgenomen:
> KPN bewaart je gegevens niet langer dan vereist is voor een goede bedrijfsvoering of dan wettelijk verplicht is. 
> KPN kan persoonsgegevens gebruiken voor commerciële doeleinden tenzij je bezwaar maakt. Je kunt hier bezwaar aantekenen.

Nieuwe Algemene Voorwaarden downloaden:
Algemene Voorwaarden voor Elektronische Communicatiediensten van KPN

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.