Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN komt met SMS mail

Leestijd: 3 minuten

KPN introduceert per vandaag SMS mail. Dit is een nieuwe dienst waarmee klanten SMS-berichten kunnen versturen met de PC. KPN biedt hiervoor  een gratis te downloaden softwareprogrammaatje aan op haar website. Het versturen van smsjes naar een Nederlands 06-nummer kost 18 cent; naar buitenlandse nummers 23 cent.

KPN: Voor het tikken en versturen van tekstberichten als we onderweg zijn is het kleine numerieke toetsenbordje van de mobiele telefoon prima. Dat dit vlot gaat, blijkt uit het feit dat er vorig jaar 1,3 miljard SMS-jes werden verstuurd en ontvangen over het mobiele netwerk van KPN. Het komt ook vaak voor dat we thuis of op het werk al achter de PC zitten, en dan ook willen SMS-en. Dan is het extra comfortabel om gebruik te kunnen maken van het grote QWERTY toetsenbord van de PC zelf.

Bij installatie van het programma wordt uw e-mail adres aan het 06-nummer gekoppeld, zodat gebruik van de dienst alleen mogelijk is vanaf de eigen PC. Eenmaal geïnstalleerd gaat het versturen van een SMS-bericht net zo gemakkelijk als het versturen van een e-mail, zo laat KPN weten. Via een knop 'Nieuw bericht' in dezelfde 'look & feel' als het e-mail programma wordt een leeg SMS-je geopend. Vervolgens kan  het 06-nummer van de gewenste ontvanger direct ingevoerd worden, of, net als met een e-mail adres, automatisch laten invoegen uit het adresboek.

Berichten kunnen ook aan meerdere ontvangers (maximaal 60) tegelijkertijd worden gericht, wat heel handig kan zijn als men bijvoorbeeld een groep vrienden of collega's wil bereiken. Normaalgesproken telt één SMS-bericht maximaal 160 karakters. Van achter de PC is de verleiding groot om iets langere teksten te tikken. In dat probleem voorziet  KPN SMS mail door langere teksten (tot 612 karakters) automatisch in stukken te snijden en ze vervolgens achter elkaar te versturen. Met deze dienst kan niet deelgenomen worden aan sms-acties met een verkort nummer. Ook kunnen voorlopig geen sms-berichten op een later tijdstip verstuurd worden wanneer de computer uitstaat.

Hoewel KPN de eerste Nederlandse aanbieder is die deze dienst aanbiedt, is sms via e-mail niet nieuw. Zo biedt het Italiaanse bedrijf SMSalias.com dezelfde dienst, waarvan de mogelijkheden via een demo op de website te bekijken zijn. Ook Vodafone heeft vandaag bekendgemaakt binnenkort met een soortgelijke dienstverlening te komen. Vodafone werkt daarbij samen met Microsoft, dat z'n chatdienst MSN Messenger beschikbaar stelt.

Het versturen van sms-berichten is een belangrijke inkomstenbron van telecombedrijven. Vorig jaar werden er alleen al 1,3 miljard SMS-jes over het mobiele netwerk van KPN verstuurd en ontvangen. De sms-tarieven liggen bij KPN zo rond de 22 cent, afhankelijk van het abonnement. Wie een Webbundel Large abonnement heeft, kan voor 12 cent smsjes versturen. Dat is echter altijd nog veel duurder dan de sms-tarieven die Orange of Tele2 berekenen. KPN is vorig zomer namelijk niet meegegaan in de sms-oorlog, waardoor deze tarieven behoorlijk gekelderd zijn.  

De kosten van SMS mail worden verrekend via de normale mobiele telefoonnota of worden van het PrePay tegoed afgeboekt. KPN SMS mail is nu verkrijgbaar voor Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Express en als een stand-alone versie voor Windows. Binnenkort komt KPN SMS mail ook voor andere e-mailprogramma's  beschikbaar.

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie