Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN geeft toegang tot Fon hotspots

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Klanten van KPN kunnen eind dit jaar hun verbindingen delen via WiFi in ruil voor toegang tot miljoenen hotspots ter wereld. Hiervoor gaat KPN samenwerken met het Spaanse bedrijf Fon waardoor de toegankelijkheid van hotspots in zowel Nederland als het buitenland aanzienlijk groter wordt.

Met deze samenwerking hoopt KPN zijn positie als marktleider op het gebied van vrij toegankelijk draadloos internet te verstevigen. Fon zegt het grootste WiFi-netwerk ter wereld te hebben, met ongeveer zeven miljoen publieke toegangspunten wereldwijd. KPN-klanten kunnen hier in het buitenland gebruik van maken. KPN wil ook dat klanten later dit jaar hun verbinding thuis kunnen delen met andere KPN-klanten en Fon-gebruikers.

Dit initiatief van KPN is vergelijkbaar met de test van Ziggo in Groningen. UPC kondigde eind vorig jaar aan ook zo'n hotspotfunctie te gaan testen. Het idee is het delen van verbindingen via draadloze modems van hun klanten. De modems worden WiFi-hotspots met een gescheiden deel voor andere klanten van dezelfde provider, zonder dat de verbinding in huis er veel hinder van zou moeten hebben.

Deze dienst zal een aanvulling zijn op KPN’s landelijk dekkende vaste en mobiele netwerk en de bestaande 1500 hotspots. Naar verwachting zal de dienst eind 2013 geïntroduceerd worden.

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie