Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN LoRa-netwerk 4 nov. live in Rotterdam en Den Haag

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Deze week gaat het KPN LoRa-netwerk live in Rotterdam en Den Haag. Dit netwerk maakt allerlei toepassingen mogelijk op het gebied van the Internet of Things. Slimme steden, slimme meters, slimme lantaarnpalen, noem het maar op. Op een persbijeenkomst op woensdag 4 november wordt uitleg gegeven over de werking en de betekenis van Internet of Things voor KPN en Nederland.

Wat is LoRa?

Als eerste telecomprovider wil KPN een landelijk dekkend, professioneel LoRa-netwerk uitrollen voor eind 2016. LoRa is een nieuw soort technologie die apparaten van lange afstand aan het internet kan koppelen. Via LoRa kunnen bijvoorbeeld sensoren hun data gemakkelijk op lange afstand naar het internet verzenden of kunnen apparaten vanaf het internet opdrachten krijgen (aan/uit, open/dicht/etc.).

Met deze nieuwe technologie wordt het mogelijk om diverse M2M-toepassingen die maar weinig data gebruiken, laagfrequent te verbinden met internet. Denk bijvoorbeeld aan flexibele straatverlichting, waarbij lantarenpalen realtime, op afstand aan- en uitgezet kunnen worden.

Naast de introductie van LoRa is KPN voornemens om deel te nemen aan de LoRa Alliance. Hierin participeren ook Bouygues Telecom (Frankrijk), SingTel, Swisscom, Proximus, en Fastnet (onderdeel van South Africa Telecom). Andere deelnemers zijn grote industriële bedrijven zoals IBM.

Voor welke toepassingen is dit netwerk geschikt?

LoRa maakt het in de toekomst mogelijk om miljoenen apparaten die zeer weinig stroom en data gebruiken, kostenefficiënt te verbinden met internet. Organisaties kunnen hiermee mogelijk hun dienstverlening en bedrijfsprocessen verbeteren, kosten verlagen of nieuwe verdienmodellen ontwikkelen.
 

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.