Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN maakt 4G abonnementen bekend

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 4 februari zijn abonnementen met 4G-toestellen beschikbaar bij KPN en Hi. Dan is het 4G-netwerk actief in Amsterdam en het noorden van de Randstad. Hiermee is KPN de eerste aanbieder van 4G op de Nederlandse markt. Gebruikers kunnen hierdoor tot tien keer zo snel mobiel internetten. De iPhone en iPad doen nog niet mee.

Uitrol 4G in Nederland 
KPN hoopt in de zomer van 2014 landelijke dekking te kunnen bieden. Volgens de operator zul je binnenkort overal waar je nu al met KPN kunt bellen, gebruik kunnen maken van supersnel internet.

Snelheid omhoog, prijs gelijk
KPN zal huidige abonnees met een databundel van 2500 MB automatisch toegang geven tot het 4G-netwerk.* Daarnaast komt er een nieuwe databundel van 5000 MB. De 2500 MB databundel zal niet van prijs veranderen en blijft 25 euro kosten. De 5 GB databundel kost een tientje meer. Bij een databundel ben je verplicht een bel/sms bundel plus een toestel af te nemen. Hi nieuw abonnement
Hi introduceert een nieuwe abonnementsvorm die toegang zal geven tot het 4G-netwerk: Hi XL 4G. Voor 32,50 euro per maand kunnen nieuwe klanten een databundel van 4 GB aanschaffen.

Vier smartphones
KPN gebruikt in eerste instantie alleen de 800 Mhz-band voor LTE. Deze band wordt nog niet breed ondersteund door de smartphones en tablets. IPhone's en iPads kunnen er bijvoorbeeld nog geen gebruik van maken. Daarom wordt er gestart met de verkoop van de Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 820, de Samsung Galaxy SIII 4G en de Huawei Ascend P1 die als eerste telefoons gebruik zullen kunnen maken van de hogere snelheden. 

Ook voor tablet en laptop
Daarnaast biedt KPN de Galaxy Note 10.1 en een Huawei-dongel aan, zodat ook tablet- en laptop gebruikers toegang zullen krijgen tot het 4G netwerk. Hi heeft over nieuwe toestellen of tablets nog niks bekend gemaakt.

Zakelijke klanten
Voor zakelijke klanten van KPN komt 4G eveneens beschikbaar op smartphones, laptops en tablets.
Lees meer over 4G van KPN

Update 25-1-2013: Vanaf februari zal KPN nieuwe klanten die een databundel van 2500 MB afnemen toegang geven tot het 4G-netwerk. Of huidige klanten ook gebruik kunnen maken van het 4G netwerk is nog onduidelijk.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.