Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN mag Concepts ICT, XMS, Edutel en KickXL overnemen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De NMa heeft KPN toestemming gegeven om vier glasvezelproviders van Reggeborgh over te nemen. Het gaat om Concepts ICT, XMS, Edutel en KickXL. Zowel deze providers als KPN bieden tv, internet en vaste telefonie aan consumenten via het glasvezelnetwerk van Reggefiber aan. Reggefiber is gezamenlijke onderneming van KPN en Reggeborgh.

Vorig jaar aangekondigd
De voorgenomen overname werd vorig jaar november aangekondigd. Tegelijkertijd werd bekend dat KPN de service providers Glashart Media, Lijbrandt, Reggefiber Wholesale en de ISP Fabriek kocht.

'Voldoende concurrentie'
De NMa geeft goedkeuring omdat verwacht wordt dat er voldoende concurrentie overblijft na de overname. "KPN concurreert niet alleen met aanbieders van diensten via het glasvezelnetwerk van Reggefiber, maar ook met de kabelmaatschappijen en diverse aanbieders op het kopernetwerk.

Consumenten kunnen bovendien overstappen tussen de verschillende aanbieders ongeacht of deze via glas, koper of de kabel leveren. Alle leveranciers bieden bovendien een goed vergelijkbaar pakket van televisiezenders. Er blijft dus voldoende concurrentie over na de overname.

De combinatie leidt er toe dat concurrenten van KPN toegang kunnen krijgen tot het kopernetwerk van KPN en tot het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Hierdoor kunnen zij hun eigen diensten aan consumenten aanbieden en blijven er naast de kabelmaatschappijen meerdere aanbieders die met KPN concurreren, zoals Tele2, Vodafone en T-Mobile."
 
Driehonderdduizend glasvezelklanten
Naar eigen zeggen is de overname voor KPN een belangrijk onderdeel van haar hybride VDSL en glasvezel netwerkstrategie. Dit levert ongeveer 120 duizend extra glasvezelklanten op, wat leidt tot een stijging van ongeveer 1,8 procent in breedbandmarktaandeel. Na afronding van de transactie heeft het bedrijf ruim 300 duizend glasvezelklanten, wat neerkomt op ongeveer 29 procent in KPN's glasvezelgebieden. 
 
Sinds begin deze maand is tevens bekend dat Reggefiber een miljoen huishoudens heeft aangesloten, schrijft Telecompaper. 'Met het behalen van die mijlpaal is KPN gemachtigd haar belang in de joint venture uit te breiden van 41 naar 51 procent. Dat kost het bedrijf 99 miljoen euro.'

Meer info en online aanmelden voor Alles-in-1 van KPN

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.