Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN mailing bekritiseerd

Leestijd: 2 minuten

Enige weken geleden stuurde KPN een mailing aan diverse huishoudens met de titel: "Voordeel of vooroordeel", waarmee geprobeerd wordt klanten van alternatieve aanbieders terug te winnen.

De carrier selectaanbieders zijn hierdoor onaangenaam verrast, wat geresulteerd heeft in enkele acties van One.Tel en Pretium.

Zo spant One.Tel een kort geding aan tegen KPN wegens de KPN-reclamefolder met volgens One.Tel misleidende informatie over goedkoper bellen. Het kort geding dient op 14 februari.
Terwijl Pretium Telecom vandaag een paginagrote advertentie in het AD en De Telegraaf heeft geplaatst: "Nederland moet weten wat KPN niet wil vertellen". Pretium maakt de beller hierin attent op het feit dat de KPN zeer onvolledige informatie verstrekt.

KPN vergelijkt in de brochure o.a. de eigen VoordeelNummer-tarieven met de tarieven van One.Tel, Scarlet Telecom en Tele2 en komt daarbij in de meeste gevallen zelf als goedkoopste naar voren.
Zowel One.Tel als Pretium geven aan dat de vergelijking op meerdere punten mank gaat. Terwijl KPN in de brochure zegt dat de klant recht heeft op volledige informatie, zodat men een goede vergelijking kan maken, laat de monopolist bijvoorbeeld de internationale tarieven én gesprekstarieven van vast naar andere mobiele aanbieders dan KPN Mobile achterwege!
Opvallend is dat juist die internationale tarieven qua starttarief per 15 december 2001 sterk verhoogd zijn. In de mailing worden overigens de prijspeiltarieven van 12-12-2001 aangehaald.
Ook wordt niet echt duidelijk dat men bij KPN slechts 10 voordeelnummers kan selecteren, terwijl bij de carriers de 16xy tarieven gelden voor alle bestemmingen en niet voor een maximum van 10 nummers.

"Prijsbewust betekent ook goed geïnformeerd" luidt de kop van de KPN-mailing.
Op Bellen.com en Internetten.nl kan men alle soorten tarieven van heel veel aanbieders vergelijken.
Geactualiseerd: maandag 4 februari 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.