Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN mobiel internet over de grens minder duur

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

KPN verlaagt deze zomer het tarief voor mobiel internetten in het buitenland waardoor gebruikers  van de smartphone op vakantie of zakenreis minder duur uit zijn. Onverwacht hoge roamingkosten moeten daarmee tot het verleden behoren wat KPN betreft.

Vakantiebundel
KPN en Hi abonnees doen er verstandig aan een Vakantiebundel te kopen, dit is een tegoed van 100 MB voor 10 euro die binnen één kalendermaand gebruikt moet worden en alleen geldt  in de 30 EU/EEA* landen. Hoewel KPN de standaard ‘dataroaming’ tarieven voor mobiel internet over de grens verlaagd heeft, blijven deze namelijk hoog. Vergelijk op Vakantiebellen.com de tarieven van andere providers.

Standaardtarief in EU naar € 3,50 per MB
Het standaardtarief internet op mobiel in de EU/EEA gaat per 1 juli voor abonnees van KPN en Hi omlaag van € 3,95 naar € 3,50 per MB (€2,50 voor mensen met een aanvullende internetbundel bij hun abonnement). Het loont echter om de gratis opties KPN Op Reis en Hi Vakantietarief af te sluiten. Het tarief komt dan uit op € 1,75 per MB in de EU/EEA en € 2,95 elders in Europa. 

Standaardtarief buiten EU naar € 9,95 per MB
Het standaardtarief voor mobiel internet buiten de Eu-landen is gehalveerd en dat was ook meer dan nodig. KPN vroeg maar liefst € 19,90 per MB. Vanaf 1 juli is dat € 9,95 per MB. Dat geldt dan ook voor Zwitserland en Andorra.

Zakelijke bellers
Ook zakelijke bellers gaan er op vooruit. Zij betalen per 1 juni voor internet op mobiel € 2 per MB in de EU/EEA (was € 5/MB). Het tarief buiten Europa gaat omlaag van € 12,50 naar € 9,95 per MB.

Uitbreiding kostenlimiet
Daarnaast breidt KPN zowel voor consumenten als zakelijke klanten de automatische kostenlimiet van € 50 per maand vanaf 1 juli uit naar alle landen van de wereld. Als een klant in één maand voor € 50 (excl. btw) aan dataroaming in het buitenland verbruikt, ontvangt hij of zij een sms en wordt de dienst gestaakt totdat de klant zelf per (gratis) sms actief aangeeft door te willen gaan Deze limiet die een onbewuste en onbedoelde hoge rekening moet voorkomen, werkte voorheen alleen in EU/EEA-landen.

Telfort
Ook bij Telfort wordt gebruik van de smartphone op reis goedkoper. Per 9 juli wordt het tarief in de EU/EEA € 3,50 per MB in plaats van € 5,95 nu. Daarbuiten betalen Telfort klanten € 9,95 (nu €14,87).
 
Bellen goedkoper volgens EU-wetgeving
Vanaf 1 juli deze zomer gaat de standaardprijs voor het voeren van een mobiele telefoongesprek in een ander EU-of EEA-land opnieuw omlaag als gevolg van EU-wetgeving. Zelf bellen kost 42 cent per minuut (was 46 cent). Gebeld worden kost vanaf die datum 13 cent per minuut in plaats van 18 cent.

Zie Vakantiebellen.com voor mobiel bellen en internetten in het buitenland

*EU/EEA: alle 27 landen die tot de EU behoren + Noorwegen, IJsland en Liechtenstein

Geactualiseerd: maandag 8 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.