Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN mobiel internet sneller en duurder

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Vanaf 4 januari zijn de snelheid en tarieven van de mobiel internet abonnementen van KPN gewijzigd. Ze zijn niet alleen sneller, maar ook duurder geworden. Van Zeker Mobiel Internet zijn de abonnementskosten verhoogd en van  Snel Mobiel Internet de downloadsnelheden.

KPN heeft nu het snelste mobiel internet voor de laptop van Nederland, maar niet het goedkoopste. Dat bieden T-Mobile en Vodafone, die allebei in de TOP 5 staan.  Hieronder alle wijzigingen op een rijtje. 

Verschil Zeker en Snel
KPN biedt twee soorten abonnementen voor internet op de laptop: Zeker en Snel. Met Zeker betaalt u een vast bedrag per maand, waarbij u kunt kiezen uit 3 bundels (Start, Comfort, Pro). Indien u over uw bundellimiet gaat gedurende de maand, dan vermindert KPN de snelheid automatisch. U betaalt dan niet voor het extra verkeer, maar u kunt wel gebruik blijven maken van Internet.

De Zeker Mobiel Internet abonnementen zijn in prijs 5 euro meer dan de Snel Mobiel Internet abonnementen bundels. Men koopt hier het ‘vaste bedrag’ mee af.

Bij de Snel Mobiel Internet abonnementen maakt u altijd gebruik van dezelfde hoge snelheid, maar indien u over uw bundellimiet heengaat, betaalt u voor extra dataverkeer. Ook hier kunt u kiezen uit Start, Comfort en Pro en voor een 1- of 2-jarig contract.

  • De downloadsnelheid van de Snel Mobiel Internet abonnementen  is verhoogd tot 14.4 Mbit/s in beperkte delen van het land (was 7,2 Mbit/s). In de rest van het land tot 7,2 Mbit/s.
  • Buitenbundeltarief is nu € 0,18 per MB.
  • Maximaal buitenbundel bedrag van € 150,- ingesteld op nationaal buiten de bundel verkeer van alle Snel Mobiel Internet abonnementen (voorheen geen maximum).

Actiekorting op Snel Mobiel Internet
KPN geeft tijdelijk 25% korting op de helft van de looptijd. De actie geldt alleen voor Snel Mobiel Internet abonnementen. Dat betekent 6 maanden korting op 1-jarige contracten en 12 maanden korting op 2-jarige contracten. Zie de Tariefvergelijking Mobiel Internet op de laptop op Internetten.nl.

Buitenland
De tarieven voor mobiel internet in de EU bedragen € 2,38 per MB en buiten de EU  € 5,95. Zie Vakantiebellen.com voor meer informatie over mobiel internet in het buitenland. 

KPN Mobiel Internet abonnementen  Maandprijs Aantal MB Meerprijs per MB Snelheid kbit/sec*
Snel Mobiel Internet Start  € 20,00  400 MB   € 0,18**  14400/2000
Snel Mobiel Internet Comfort  € 40,00  1 GB   € 0,18**  14400/2000
Snel Mobiel Internet Pro  € 60,00 2,5 GB  € 0,18**    14400/2000 
Zeker Mobiel Internet Start  € 25,00 400 MB   n.v.t.***  768/384
Zeker Mobiel Internet Comfort  € 45,00 1 GB   n.v.t.***  1500/384
Zeker Mobiel Internet Pro  € 65,00 2,5 GB  n.v.t.***  2000/384


* De maximale downloadsnelheid van 14,4 Mbit/s is beschikbaar in een HSDPA dekkingsgebied
** Dit tarief betaalt u wanneer u meer verbruikt dan uw limiet 
*** Bij overschrijding van de MB limiet bij Zeker Mobiel Internet wordt de snelheid verminderd.
  

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.