Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN moet concurrenten toegang blijven verlenen

door Jeanet Woldring

KPN moet ook de komende drie jaar zijn koper- en glasvezelnetwerk openstellen voor andere aanbieders als Tele2, Online en Vodafone.Dat maakt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag bekend. UPC en Ziggo hoeven hun kabelnetwerk niet open te stellen voor concurrenten.

'Voldoende keuze'

De openstelling van het KPN-netwerk moet ervoor zorgen dat er voldoende concurrentie overblijft. Door de fusie van UPC en Ziggo en de overname door KPN van Reggefiber zijn er op dit moment twee grote netwerken in Nederland waarover consumenten kunnen internetten, tv kijken en bellen.

UPC en Ziggo hoeven hun kabelnetwerk niet open te stellen voor concurrenten. "Op het netwerk van KPN kunnen andere aanbieders hun eigen producten aanbieden, terwijl dit op het netwerk van UPC/Ziggo maar heel beperkt mogelijk is", aldus ACM.

Onterecht

KPN vindt het onterecht dat niet dezelfde verplichtingen en regels gaan gelden voor de kabelaars. Uitgangspunt voor KPN is dat met de aankoop van Ziggo door Liberty Global er twee landelijke breedband aanbieders zijn met een eigen netwerk, waarbij KPN een breedband marktaandeel heeft van circa 40% tegen het marktaandeel van Ziggo van circa 44%. Op het aanbieden van televisie heeft KPN een marktaandeel van circa 26% en het nieuwe Ziggo een marktaandeel van circa 55%.

De provider benadrukt ook dat het om een voorlopig besluit gaat. Partijen kunnen de komende weken reageren op het voorstel. Ook KPN zal dat doen. In het voorjaar van 2015 komt ACM met een definitief besluit.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie