Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN neemt anti-hackmaatregelen

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

KPN gaat een zogenaamde chief cybersecurity officer aanstellen. Dit is één van de maatregelen die KPN neemt naar aanleiding van het hack-incident in februari.

De nieuwe functionaris krijgt de taak om er voor te zorgen dat de systemen optimaal veilig zijn en blijven. Hij krijgt een Cybersecurity Unit ter ondersteuning. Deze moet er op toezien dat de kwaliteit, veiligheid en effectiviteit van KPN’s IT-organisatie worden vergroot.

Daarnaast wordt er een Cybersecurity Operating Center opgezet. Net zoals het telecomnetwerk van KPN 24 uur per dag wordt bewaakt vanuit een speciaal controlecentrum, zullen ook de verkeersstromen rond de internet-netwerken en IT-systemen worden bewaakt. Daarmee moeten hack-incidenten zoveel mogelijk worden voorkomen.

Schadeclaims
Het schademeldpunt voor klanten die nadeel hebben ondervonden van het tijdelijk afsluiten van hun mailaccount  is vorige week gesloten. In totaal hebben 1260 klanten gebruik gemaakt van het meldpunt. Er zijn 995 claims ingediend, waarvan er 750 zijn toegewezen, 203 zijn afgewezen en 42 nog in behandeling zijn. In totaal zal KPN circa 100.000 euro uitkeren.

Lees ook: artikel NU.nl en artikel NRC.nl

Bron: KPN News stream

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.