Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN neemt maatregelen voor MxStream-klanten

Leestijd: 2 minuten

Slechts enkele dagen na de aankondiging van tariefsverhoging voor MxStream komt KPN haar klanten tegemoet met enige `coulancemaatregelen`.

Zo kunnen klanten die korter dan een jaar geleden een MxStream-aansluiting hebben genomen en deze voor 1 februari op willen zeggen als gevolg van de aangekondigde tariefsverhoging, hun modem terugsturen naar KPN Telecom. Afhankelijk van de aansluitdatum zal KPN dan tot 75% van de aanschafkosten van het modem vergoeden. Met deze maatregel wil KPN zijn klanten tegemoet komen die kort geleden hebben geïnvesteerd in een MxStream-aansluiting en als gevolg van de tariefsaanpassing hun aansluiting willen opzeggen. De details van deze regeling zijn voor klanten terug te vinden op www.mxstream.nl.
Bovendien gaat KPN in mei voor klanten met een MxStreamBasic-aansluiting de upstream-snelheid verhogen van 64kB naar 128kB. Met deze maatregel komt KPN tegemoet aan de wens van haar klanten om upstream over meer snelheid te beschikken dan nu het geval is. Dit is uit recente klantonderzoeken gebleken, aldus het persbericht.
In het bericht van de prijsverhoging werd hier echter nog met geen woord over gerept!

Na de aankondiging dat de tarieven m.i.v. de volgende maand met 23% resp. 15% worden verhoogd, regende het klachten en opzeggingen door gebruikers.
Overigens willen we nogmaals onderstrepen dat de percentages enkel het abonnementsgedeelte van KPN-MxStream betreffen en niet de totale abonnementskosten.
Ook uit het aantal reacties in het forum is op te maken dat de gemoederen verhit raakten bij het lezen van ons -overigens heel neutrale- nieuwsbericht!
In andere forums laaiden de discussies de afgelopen dagen eveneens fel op: vele tegenstanders, slechts enkele voorstanders die op genuanceerde wijze hun argumenten uiteen durfden te zetten. Zo zijn er op het ADSL-forum van Planet Multimedia zelfs ruim 7000 reacties te lezen! In de lezenswaardige column met uitstekende achtergrondinformatie van Peter Olsthoorn over dit onderwerp wordt de schuld van de ADSL-storm bij de overheid gelegd. Een mening waarbij we ons volledig aansluiten!

Geactualiseerd: maandag 24 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.