Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN neemt Tiscali over

Leestijd: 2 minuten

KPN neemt de Nederlandse activiteiten van internetprovider Tiscali over voor  een bedrag van 255 miljoen euro. Dat is door het telecombedrijf gemeld. 
 
KPN neemt de infrastructuur over en de  dienstverlening aan de 276.000 ADSL- klanten en 126.000 inbelklanten. Vorig jaar nam KPN al ruim zestigduizend abonnees van Tiscali over. Toen ging het om de klanten die gebruikmaakten van het ADSL-netwerk van KPN.

Tiscali Nederland, door de Consumentenbond beoordeeld als beste ADSL-aanbieder voor internet & bellen, is het vroegere World Online. Onder  leiding van Nina Brink werd de beursgang destijds een fiasco. De Italiaanse provider heeft zijn Europese activiteiten de laatste tijd in snel tempo afgebouwd. Na het afstoten van de Nederlandse tak zal de aanbieder alleen nog actief zijn in moederland Italië, Duitsland, Engeland en Tsjechië. 

Deze week werden juist de halfjaarcijfers van Tiscali bekend: ruim 74 miljoen euro verlies. Tiscali Nederland heeft naar eigen zeggen echter een winst geboekt van bijna 10 miljoen euro met een omzetstijging van 5 procent. 
 
Met de overname wil KPN zijn positie op de breedbandmarkt verder versterken. Het bedrijf heeft al enige tijd een ruim deel van de ADSL-markt in handen en is in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met de kabelaars. In de totale breedbandmarkt heeft KPN een aandeel van zo'n 46 procent.

KPN is de laatste tijd druk op overnamepad: eind 2004 werd Freeler overgenomen, daarna de 60.000 Tiscali abonnees en begin april werd Speedlinq ingelijfd. Recentelijk werd Demon nog overgenomen. Ook Cistron en HCCnet kwamen in handen van KPN-dochter XS4ALL.* Eind juni had KPN circa 1,8 miljoen  ADSL-klanten in Nederland. De overname  moet overigens nog worden goedgekeurd door de  Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa.

* update 16-9-06

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.