Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN: nieuwe strategie tv kijken

door Jeanet Woldring

KPN zal maandag in Den Haag een nieuwe strategie rond televisie toelichten. Bovendien wordt binnen enkele weken de over-the-top dienst Play van KPN officieel aangekondigd, waarmee het bedrijf zich vooral op jongeren wil richten.
 
KPN wil niet uitweiden over de aankondiging van maandag. Volgens een woordvoerder is Play niet de aanleiding. Een van de experimenten die KPN vorig jaar al is gestart is het via 4G aanbieden van een tiental televisiezenders. De verbruikte data wordt buiten de bundel gehouden.
 
Met Play wil KPN naar eigen zeggen als eerste Nederlandse provider inspelen op het veranderende kijkgedrag in Nederland. Veel Nederlanders willen geen apart televisie-abonnement meer, maar willen wel kijken via smartphone of tablet.
 
Het Play-platform moet beschikbaar komen op Android en iOS, en biedt toegang tot films, series en live tv-zenders. Ook niet KPN-abonnees moeten de dienst kunnen gebruiken, via elke willekeurige aanbieder. Chromecast kan worden gebruikt om de programma’s ook op een groot tv-scherm te bekijken.
 
KPN Play is met een groep van 300 gebruikers getest, en vanaf juli zal het aantal testers worden vergroot. De uitnodigingen daarvoor zijn deze week verstuurd. Het is nog niet bekend wanneer het product precies beschikbaar komt, maar dat zal vermoedelijk ergens in het najaar zijn.
 
KPN heeft eerder geprobeerd om livetelevisie aan te bieden via de mobiele telefoon. Dat ging destijds via het DVB-H netwerk, met toestellen van LG en Samsung. Op het hoogtepunt had het bedrijf 40.000 betalende kijkers, maar in 2011 besloot KPN ermee te stoppen omdat er geen nieuwe toestellen met de standaard op de markt kwamen.
 
Of Play van KPN via 4G zal worden aangeboden is nog niet duidelijk. Omwille van de kosten zal het gebruik voorlopig beperkt blijven tot het internet thuis. KPN moet dan wel concurreren met veelal aantrekkelijke Triple Play-pakketten.
 Bron Emerce

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie