Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN nog weinig last van crisis

door Jeanet Woldring

KPN is tevreden met de resultaten van 2008. Het bedrijf heeft haar doelstellingen op alle punten gehaald en het lijkt erop dat KPN nog weinig last heeft van de crisis. Dit blijkt uit de cijfers die vandaag bekendgemaakt zijn.

Groei breedband, tv en mobiel
De omzet en de overige inkomsten van de consumentenmarkt kwamen in het vierde kwartaal uit op ruim 1 miljard euro, ongeveer gelijk aan het laatste kwartaal van 2007. Drijvende kracht achter de resultaten is groei in breedband, digitale televisie en mobiele diensten.

Minder omzet, meer winst
In 2008 kwamen omzet en overige inkomsten uit op 4,03 miljard euro, vergeleken met 4,13 miljard euro in 2007. De brutowinst kwam uit op 753 miljoen euro, vergeleken met 707 miljoen euro een jaar eerder.

Minder vaste lijnenverlies
Het verlies van vaste lijnen werd in het vierde kwartaal verder beperkt tot 25 duizend, het laagste niveau in twee jaar. Volgens KPN een duidelijk signaal dat het lijnenverlies onder controle is.

775 duizend Digitale TV klanten 
Primafoons werden omgebouwd tot KPN winkels en het breedbandaanbod werd vereenvoudigd. In een jaar steeg het aantal klanten voor digitale televisie met 56% tot 775 duizend.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie