Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN nog weinig last van overstappers

door Jeanet Woldring

Klanten van KPN stappen niet over naar goedkopere abonnementen en concurrerende prijsvechters. Op de consumentenmarkt blijft KPN goed presteren, maar in de zakelijke markt  begint het telecomconcern de pijn van de economische recessie te voelen. Dit blijkt uit de gisteren bekendgemaakte kwartaalcijfers van KPN.

Zo blijven orders achter bij de verwachtingen. Daarnaast zijn de opbrengsten uit roaming (grensoverschrijdend bellen) lager. Het bedrijf gaat daarom extra bezuinigen om de winst op peil te houden.

Minder gratis mobieltjes en aansluitkosten
Projecten inkorten, minder tijdelijk personeel inhuren en tarieven van freelancers verlagen zijn enkele van de maatregelen om te bezuinigen. Daarnaast wil KPN de kosten omlaag brengen bij het aantrekken van nieuwe klanten. ''Wij zullen minder strooien met gratis mobieltjes'', zei Scheepbouwer.

Vaste lijnenverlies beperkt
De totale omzet op de consumentenmarkt groeide met 2,9% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Naar eigen zeggen is het verlies aan vaste lijnen opnieuw beperkt tot 25 duizend. Dat is evenveel als in het laatste kwartaal vorig jaar. Het concern heeft met 44 procent marktaandeel haar 'solide positie'  op de breedbandmarkt weten te handhaven.

Omzet mobiel internet verdubbeld
De inkomsten uit mobiele data (mobiel internet) verdubbelde ten opzichte van vorig jaar. Sms is hier niet bij gerekend. De mobiele dienstenomzet is in het eerste kwartaal 18 procent gestegen. Het grootste aandeel was voor Debitel, die overgenomen is door KPN waardoor het bedrijf er een half miljoen klanten bij kreeg.
 
Geen nieuwe prijsverhogingen
Nieuwe prijsverhogingen zijn niet voorzien, aldus de topman. KPN verhoogde onlangs sommige tarieven en heeft net als andere telecomaanbieders weer aansluitkosten ingevoerd bij het afsluiten van een nieuw abonnement.

Ruim 38 miljoen klanten
Per 31 december 2008 bediende KPN meer dan 38 miljoen klanten. Het merendeel hiervan betreft  mobiele klanten (31,1 miljoen). Slechts 3,9 miljoen hebben nog een vaste telefoonaansluiting.  Tweeënhalf miljoen hebben een internetaansluiting van KPN.* En het bedrijf telde eind vorig jaar 800.000 duizend digitale televisieklanten (Digitenne en Interactieve TV).

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie