Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN ook met razendsnel mobiel internet

Leestijd: 3 minuten

KPN heeft maandag razendsnel mobiel internet geïntroduceerd in drie grote steden. Het telecombedrijf verwacht begin december haar UMTS-netwerk helemaal te hebben omgezet naar de HSDPA-techniek, waarmee mobiel internetten met een ADSL-snelheid mogelijk is.

T-Mobile en Vodafone waren eerder  
T-Mobile had in april de primeur met supersnel mobiel internetten via een laptop. Het Duitse telecombedrijf, dat daarvoor géén UMTS aanbood, wil eind dit jaar een dekking hebben van zo'n 65 procent. Vodafone volgde vorige week. Naar eigen zeggen heeft KPN in december veruit de meeste dekking in Nederland waarbij 90% van de bevolking gebruik kan maken van razendsnel mobiel internet. Vooralsnog wordt de nieuwe techniek alleen in Den Haag en omstreken, Rotterdam en Amsterdam aangeboden.

Wat is HSDPA?
HSDPA staat voor High-Speed Downlink Packet Access en is een upgrade van het UMTS netwerk met snelheden tot maximaal 1,8 Mbit/s. Met de upgrade wordt ook de uploadsnelheid verhoogd van 64 kbit/s naar maximaal 384 kbit/s. Zowel het ontvangen als het versturen van informatie gaat voor de klant gemiddeld zo’n vier tot vijf keer sneller dan met UMTS.

Keuze uit drie abonnementen  
Niet elke gebruiker heeft dezelfde snelheid nodig en daarom biedt KPN drie verschillende abonnementen aan voor mobiel internet. Naast de twee bestaande, de Flat Fee Lite voor € 34,95 en de Flat Fee voor € 79,95 per maand, komt KPN vandaag met Flat Fee Comfort. Dit nieuwe abonnement zit er tussenin met een downloadsnelheid van 768 kbit/s en een tarief van  € 49,95, exclusief BTW. 

Voornamelijk zakelijke markt 
KPN richt zich met deze abonnementen voornamelijk op de zakelijke markt. Het bedrijf heeft onderzoek laten doen naar draadloos zakendoen, waaruit blijkt dat de overgrote meerderheid van de ondernemers (83 %)  het belangrijk vindt om draadloos te kunnen werken. Mobiel internet maakt draadloos zakendoen aangenamer en efficiënter, aangezien zaken op locatie afgehandeld kunnen worden met zo'n mobiel internetabonnement, aldus KPN. 'Via het bedrijfsnetwerk zijn CRM- en voorraadsystemen nu altijd binnen handbereik, net zoals zware presentaties, foto’s en video’s. Op kantoor, onderweg, bij de klant of thuis.'

In onderstaande tabel staan de nieuwe KPN abonnementen, die ook te vergelijken én te bestellen zijn via het overzicht Mobiel Internetten. 

Abonnementen:

  Flat Fee  €79,95 Flat Fee
Comfort 
  € 49,95  
Flat Fee
Lite
€ 34,95
 Gebruik:  - e-mailen met   bijlagen
- internet
- video
- grote bestanden
  ophalen en versturen
- e-mailen met bijlagen
- internet
- word en excel
  bestanden ophalen
  en versturen
- e-mailen
- internet
 Snelheid Down/Up:   1800/384 kbit/s  768/384 kbit/s   128/64 kbit/s
 Data limiet  2 GB (FUP)   1 GB
(daarna € 0,25 per MB)
  200 MB
(daarna € 0,25 per MB)
 Toegang tot HotSpots (in Ned)   10 uur  5 uur  3 uur


* Voor de Flat Fee geldt tot 30 november een introductie aanbod vanaf € 59,95. Tarieven zijn exclusief BTW.

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie