Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN rolt landelijk wifi netwerk uit

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN begint in april met de uitrol van een landelijk wifi netwerk dat gratis door klanten te gebruiken is. KPN werkt voor dit project samen met het Spaanse bedrijf Fon, dat de modems van ongeveer een miljoen breedbandklanten van KPN omzet naar publieke wifi hotspots.

Samenwerking FON

KPN en Fon brachten begin 2013 hun samenwerkingsovereenkomst naar buiten om samen een netwerk van wifi hotspots uit te rollen. Aanvankelijk lag het in de planning om het in het derde kwartaal uit te rollen, maar dat is om onbekende reden dus een halfjaar uitgesteld.

De modems die als wifi hotspot gaan fungeren, werken met twee gescheiden netwerken. Een beveiligd netwerk voor de eigenaar en een netwerk waarop andere klanten van KPN gratis op in kunnen loggen.

Ziggo en UPC

Ziggo heeft al in heel haar verzorgingsgebied een netwerk van zogenaamde WifiSpots.  Kabelbedrijf UPC volgde in 2013 met de uitrol. Momenteel zijn de WiFispots uitgerold in Friesland, Flevoland en Gelderland.  UPC hoopt deze de komende maanden te voltooien. Het gaat hierbij dus om wifi netwerken die niet landelijk dekkend zijn, maar alleen in de gebieden waar de kabelaars actief zijn. Volgens TotaalTV onderzoeken ze wel de mogelijkheid om de eigen wifi netwerken aan elkaar te koppelen.

Testfase

KPN begint in april met de eerste testfase van het wifi netwerk. Het verloop hiervan bepaalt hoe snel de volledige uitrol in Nederland gaat verlopen. Het is nog niet bekend of KPN-dochters Telfort en XS4ALL ook met Fon gaan samenwerken. 

Fon is actief in een groot aantal landen in samenwerking met lokale operators. Dankzij deze samenwerking kunnen KPN-klanten ook in het buitenland toegang krijgen, waaronder België, Engeland, Frankrijk en Japan. Fon streeft ernaar binnen enkele jaren meer dan 50 miljoen gedeelde verbindingen in haar internationale netwerk aan te bieden.

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.