Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN sluit Garmin aan op mobiel netwerk

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN en Garmin tekenden dinsdag een meerjarige overeenkomst die mobiele datacommunicatie tussen verschillende apparaten en machines mogelijk maakt. Hiervoor levert KPN speciale simkaarten aan die gebruikt zullen worden in het nieuwe draagbare navigatiesysteem van Garmin, de nüvi 1690. Gebruikers van dit systeem krijgen zo direct toegang tot het internet en actuele online informatie zoals weer, verkeer en benzineprijzen. 

Wereldwijde dekking
KPN biedt Garmin wereldwijde dekking. In Nederland, Duitsland en Belgie kan KPN voor de mobiele datadienst gebruikmaken van eigen netwerken. Buiten die landen maakt KPN gebruik van de netwerken van partners.

Online beheertool
Naast de simkaarten met mobiel dataverkeer levert KPN een online beheertool aan Garmin. Daarvoor heeft het Nederlandse telecombedrijf een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse bedrijf Jasper Wireless, dat is gespecialiseerd in netwerkbeheer voor Machine2Machine-apparaten (M2M) en embedded systemen.

De mobiele datadienst van KPN wordt op de markt gebracht onder de naam M2M Corporate. KPN wil naar eigen zeggen "een belangrijke speler worden in de Europese Machine2Machine-markt".

Machine-to-machine – ofwel M2M – is een dienst om draadloos informatie van en naar machines, apparaten, voertuigen en systemen te sturen en te ontvangen. Hiermee wordt het voor bedrijven makkelijker om op afstand apparaten te besturen, te updaten en te beheren. Denk aan diensten die het mogelijk maken om op afstand voorraadniveaus in snoepautomaten te bepalen, of op afstand het elektriciteitsverbruik in huizen te kunnen bepalen. 

Concurrentie
Telecombedrijf Vodafone werkt samen met TomTom, de concurrent van Garmin.  De ‘HD Traffic’,  voorzien van een Vodafone-simkaart, draait in Nederland  al sinds eind 2007. Vervolgens werd de dienst in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk geintroduceerd. Via het netwerk van Vodafone ontvangen TomTom-gebruikers geanonimiseerde locatiegegevens van Vodafone-abonnees. Het netwerk van de provider staat in verbinding met het TomTom HD Traffic-centrum. De informatie over de locatie van de Vodafone-bellers wordt elke drie minuten ververst.

Onlangs werd bekend dat TomTom vanaf dit najaar verkeersinformatie gaat leveren aan België en Portugal. Italië is halverwege 2010 aan de beurt. Saillant detail: In België gaat het navigatiebedrijf daarvoor in zee met BASE, een dochterbedrijf van KPN.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie