Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN sluit Telfort-winkels per 1 mei

door Jeanet Woldring 2 reacties Leestijd: 2 minuten

Gevel Telfort WinkelKPN sluit per 1 mei alle winkels van dochtermerk Telfort. Voor de medewerkers van de winkels is ontslag aangevraagd. Het is onbekend wanneer de dienstverlening onder de merknaam Telfort stopt. 

Focus op KPN-merk

Volgens KPN is het besluit om de winkels te schrappen het gevolg van de aankondiging van 10 januari waarbij KPN alle focus op het KPN-merk gaat leggen. KPN benadrukt dat het sluiten van de winkels niet betekent dat er ook nu al een streep gaat door Telfort als merk. Voor klanten zal er niets veranderen. Ze behouden de producten en diensten zoals zij die nu ook hebben, laat een woordvoerder weten. Voorlopig blijven er ook nog campagnes lopen voor Telfort. Hans uit de Telfort-reclame blijft dus nog even actief. 

Al eerder van naam veranderd

Telfort heeft meer dan 22 jaar bestaan en profileerde zich altijd als prijsvechter. Zo schreef Bellen.com in 2001 dat je voor 'slechts' 25 cent kon sms-en bij Telfort. En dat was toen een koopje!  Het is overigens niet de eerste keer dat de merknaam Telfort verdwijnt. Na een overname in 2002 ging Telfort verder onder de naam O2. Dat was van korte duur, want een jaar later heette het weer Telfort.

Overname door KPN

In 2005, toen Telfort mede door de Belwijzer van Bellen.com flink gegroeid was, nam KPN het telecombedrijf over. In de loop van 2019 en 2020 laat KPN de diensten verder gaan onder zijn eigen merk. Het wil 'de sterke eigenschappen van de merken combineren'. Zo wil KPN de klantenservice van XS4ALL en de aantrekkingskracht voor prijsbewuste consumenten van Telfort onderbrengen bij het KPN-merk.

Zie ook het eerste bericht over Telfort op Bellen.com: Telfort als eerste met GPRS voor consument (2001) 

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (2)

Geplaatst door: Joost ()

Gewoon blijven waar je zit, dan kun je altijd nog een keuze maken.

Geplaatst door: Telfortbeller ()

Ik heb een Telfort simonly Abb (al ruim 15 jaar). wat is raadzaam, nu mijn abb verlengen of wachten tot na 1 mei?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.