Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN sluit Telfort-winkels per 1 mei

door Jeanet Woldring 2 reacties

Gevel Telfort WinkelKPN sluit per 1 mei alle winkels van dochtermerk Telfort. Voor de medewerkers van de winkels is ontslag aangevraagd. Het is onbekend wanneer de dienstverlening onder de merknaam Telfort stopt. 

Focus op KPN-merk

Volgens KPN is het besluit om de winkels te schrappen het gevolg van de aankondiging van 10 januari waarbij KPN alle focus op het KPN-merk gaat leggen. KPN benadrukt dat het sluiten van de winkels niet betekent dat er ook nu al een streep gaat door Telfort als merk. Voor klanten zal er niets veranderen. Ze behouden de producten en diensten zoals zij die nu ook hebben, laat een woordvoerder weten. Voorlopig blijven er ook nog campagnes lopen voor Telfort. Hans uit de Telfort-reclame blijft dus nog even actief. 

Al eerder van naam veranderd

Telfort heeft meer dan 22 jaar bestaan en profileerde zich altijd als prijsvechter. Zo schreef Bellen.com in 2001 dat je voor 'slechts' 25 cent kon sms-en bij Telfort. En dat was toen een koopje!  Het is overigens niet de eerste keer dat de merknaam Telfort verdwijnt. Na een overname in 2002 ging Telfort verder onder de naam O2. Dat was van korte duur, want een jaar later heette het weer Telfort.

Overname door KPN

In 2005, toen Telfort mede door de Belwijzer van Bellen.com flink gegroeid was, nam KPN het telecombedrijf over. In de loop van 2019 en 2020 laat KPN de diensten verder gaan onder zijn eigen merk. Het wil 'de sterke eigenschappen van de merken combineren'. Zo wil KPN de klantenservice van XS4ALL en de aantrekkingskracht voor prijsbewuste consumenten van Telfort onderbrengen bij het KPN-merk.

Zie ook het eerste bericht over Telfort op Bellen.com: Telfort als eerste met GPRS voor consument (2001) 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Joost ()

Gewoon blijven waar je zit, dan kun je altijd nog een keuze maken.

Geplaatst door: Telfortbeller ()

Ik heb een Telfort simonly Abb (al ruim 15 jaar). wat is raadzaam, nu mijn abb verlengen of wachten tot na 1 mei?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie