Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN: mobiele datanetwerk 90 procent landelijke dekking

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN heeft het snelste mobiele datanetwerk van Nederland, HSDPA 7.2 genaamd, in anderhalve maand uitgerold. Hierdoor heeft dit netwerk een landelijke dekking van 90% en kunnen laptopgebruikers dubbel zo snel mobiel internetten.

Klanten van KPN die gebruikmaken van 3.6 Mbit/s kunnen nu profiteren van de snelheidsverdubbeling naar 7.2 Mbit/s, waardoor laptopgebruikers nog sneller kunnen e-mailen en internetten, waar en wanneer ze willen. KPN streeft ernaar eind 2008 een landelijke dekking van 94% te realiseren.
 
Snelste mobiele netwerk
Begin september kondigde KPN aan te beginnen met de uitrol van het snelste mobiele netwerk van Nederland. Met de realisatie hiervan maakt KPN het voor ondernemers mogelijk mobiel te werken met de snelheid van een vaste verbinding. De tijdwinst van mobiel werken kan oplopen tot dagelijks ruim drie uur, blijkt uit recent onderzoek onder ondernemers. 

Om optimaal te profiteren van de snelheidsverhoging, biedt KPN zijn klanten de ‘Dongel’: een Mobiel Internet Modem 802 met USB-aansluiting. Laptopgebruikers die bij KPN al een data-abonnement voor mobiel internet hebben, profiteren bij vrijwel alle abonnementen direct van de verdubbelde snelheid. De Mobiel Internet Kaart 810, 820 en 712 zijn namelijk ook geschikt voor het snelle netwerk. 
 
'Dongelen'
KPN hoopt dat nog meer ondernemers gaan ‘dongelen’ en zo profiteren van de snelheidsverdubbeling van het mobiele netwerk. Deze snelheid is ook nog beter inzichtelijk: met een druk op de knop krijg je actuele grafieken met het dataverbruik en de snelheid van het netwerk per seconde.
 

Geactualiseerd: dinsdag 26 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.