Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN start testen nieuwe 4G frequenties

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

KPN is deze week gestart met het testen van het nieuwe 4G-netwerk in de regio Amsterdam. Op een aantal locaties is daartoe het voor 4G geschikte 800 MHz spectrum in gebruik genomen. Hiermee kan de provider de inzet van deze nieuwe frequentie optimaliseren in de aanloop naar de introductie van 4G in februari 2013. De testen worden op experimenteerbasis uitgevoerd vooruitlopend op de commerciële dienstverlening.

Het 800MHz spectrum heeft KPN verworven op de frequentieveiling  die op 14 december jongstleden afliep. De twee verworven blokken 800MHz zijn essentieel voor een snelle landelijke uitrol van 4G. 4G gaat tot 10 keer sneller mobiel internet bieden aan de klanten van KPN.

Na de introductie in februari in de noordelijke Randstad zal medio 2013 ongeveer de  helft van de Nederlandse bevolking gebruik kunnen maken van de 4G-diensten van KPN. In de zomer van 2014 zal 4G landelijk dekkend beschikbaar zijn.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.